Karta hráče

Fotografie není přiložena1 Daniel Král
Michal Gecko
Michal Gecko
útočník
Narozen16. 2. 1996
Výška176 cm
Váha70 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Michal Gecko se narodil 16.2.1996. Na liberecké soupisce se poprvé objevil v roce 2007, v kategorii šestých tříd. Od té doby za Tygry s výjimkou jedné sezóny pravidelně nastupuje. V ročníku 2009/10 se poprvé objevil v kádru mladšího dorostu. To se mu ještě moc nevedlo a spíše se v nejnižší akademické kategorii rozkoukával, v další už ale na sebe upozornil a v sezóně 2011/12 už měl na svém kontě více bodů než zápasů.

Tím si vysloužil pozvánku do národního výběru U16, za který odehrál všech pět utkání. Navíc také dostal šanci v několika zápasech staršího dorostu.Následný rok už mu věk nedovoloval nastupovat za mladší dorost, což pro něj znamenalo přesun do toho staršího, ve kterém se mu nevedlo špatně. Opět se podíval i do reprezentace.

Tentokrát se jednalo o výběr do sedmnácti let, za který znova zvládl odehrát všechny zápasy. V následujícím ročníku se zařadil mezi hráče staršího dorostu, kteří vybojovali titul mistra republiky, když ve finále porazili Kometu Brno.

Poté se na jeden rok vytratil do švédského klubu IF Troja-Ljungby, kde nastupoval za místní juniorský tým ve druhé nejvyšší juniorské lize. V letní přestávce před sezónou 2015/16 se vrátil zpět do Liberce, kde si získal stabilní pozici v juniorské soupisce.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner