Karta hráče

Fotografie není přiložena
Zdeněk Král
Zdeněk Král
útočník
Narozen30. 1. 1996
Výška184 cm
Váha81 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Zdeněk Král se narodil 30. ledna 1996. S hokejem začínal v Kolíně, ze kterého ale zamířil pod Ještěd. V mládežnických kategoriích Bílých Tygrů se záhy stal jistotou. Velmi výrazně si důrazný forvard počínal v mladším dorostu. V sezóně 2011/2012 zaznamenal v Liberci skvělých 38 bodů ve čtyřiadvaceti zápasech.

To byl ale jen začátek. Od následujícího roku začal působit u starších dorostenců a nutno podotknout, že se mu velmi dařilo (10+17). Sezóna 2013/2014 vyšla Zdeňkovi ještě lépe. Nejenže v základní části dosáhl na metu 47 bodů. Patřil k největším osobnostem celého týmu, který po vítězném play-off získal mistrovský titul.

Následoval Zdeňkův přesun do juniorky, kde nadále předváděl své vysoké standardy. Ty vynesly produktivnímu útočníkovi deset zápasů na liberecké farmě v Benátkách nad Jizerou a také místo v reprezentaci do devatenácti let, v níž se dokázal i gólově prosadit. S juniorkou nakonec došel do semifinále. V sezóně 2015/2016 nastupoval Král střídavě v juniorce a v Benátkách, kde nakonec pomohl zachránit ve místní klub ve WSM lize.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner