Reportáž

Tygři ve třetí třetině odpadli a utrpěli debakl

Druhou nějtěžší porážku utrpěli Bílí Tygři ve Znojmě. Zápas se přitom pro ně vyvíjel nadějně. Po první třetině vedli 1:0 gólem Pospíšila a remízu po dvou třetinách 3:3 zajistili Straka a Čakajík. Třetí třetina ale opět Tygrům hrubě nevyšla - ve 49. minutě dával Toman na 5:3 a za pár minut domácí během 142 vteřin zatloukli další tři hřebíčky do liberecké rakve.

Gól Znojma ve třetí třetině při přesilovce pěti proti třem, který znamenal zvýšení vedení domácích na 6:3, definitivně zlomil odpor Liberce. Utkání se přitom pro domácí nevyvíjelo dobře, první třetina byla jednoznačně v režii Liberce. Hned zpočátku si Tygři vytvořili tlak, který vykrystalizoval v branku v 5. minutě obráncem Pospíšilem. Tygři měli v první části i několik dalších šancí, ale své vedení zvýšit nedokázali.

Znojmu se podařilo prosadit v úvodu druhé třetiny při přesilové hře brankou Vorla, který dorážel puk, odražený od tyče. Tento gól vrátil domácím ztracený klid a Orli se postupně dostávali do hry a během druhé třetiny srovnali s Tygry krok. Po chvíli přidal druhou branku Plášek, jeho gól ale muse prozkoumat až videorozhodčí. Liberec dokázal odpovědět svou silnou zbraní v podobě přesilovky, při vyloučení Soudka se Straka trefil hned za 12 vteřin. Do přestávky sice ještě poslal domácí do vedení prudkou ranou Barus, ale další libereckou přesilovku využil půl minuty před přestávkou obránce Čakajík.

Vyrovnaný zápas druhou přestávkou skončil. V poslední části již bylo na ledě pouze domácí mužstvo, které třemi brankami v přesilovkách rozhodlo zápas. Nejprve potrestal nedisciplinovanost obránce Hanzlíka Uram, další gól přidal bek Toman a další hřebík do liberecké rakve zatloukl Haman dokonce při dvojnásobné přesilovce Znojma. Tygři tak meli před očima dokonalé de ja vú, zápas jako už několikrát ztratili v poslední části. Na totálně rozloženém týmu si osobí statistiky vylepšili před koncem ještě Toman a Uram, kteří skórovali v rozmezí několika vteřin.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně. Chtěli jsme hrát aktivně, napadat, ale stáhli jsme se do středního pásma a nakonec jsme inkasovali gól. Myslím si, že zaslouženě. Měli jsme obavy, že s náma Liberec předvede totéž co v zápase u nich, kdy hráli velmi agilně a dobře. Ve druhé třetině se hra trochu zlepšila, padaly i góly, ale pořád to nebylo to, co jsme očekávali. Třetí třetina nebyla tak jednoznačná, jak výsledek vypadal. Podařilo se nám využít přesilovky a to se nakonec odrazilo ve vysokém vítězství. Uvidíme, jestli využívání přesilovek bude dlouhodobějším trendem v naší hře.

Karel Dvořák (Liberec): Zápas jsme začali dobře. Prvních deset minut patřilo nám. Druhá třetina byla vyrovnaná, dali jsme dva šťastné góly z přesilovek. Ve třetí třetině jsme nehráli dobře a Znojmo si výhru zasloužilo. V posledních třech zápasech jsme vždycky ke konci buď vedli, nebo to byla remíza, a pak jsme se asi začali strachovat o výsledek a místo toho, abychom dál hráli trpělivě svoji hru, začnou někteří naši hráči hrát sami na sebe, snaží se dát branku a přestanou plnit taktické úkoly a v tom si myslím, že máme největší rezervy. Ze začátku soutěže jsme měli větší srdce, větší bojovnost, než máme teď.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner