Reportáž

V divoké přestřelce tahali starší dorostenci za kratší konec a z Mladé Boleslavi odjíždějí s porážkou

Liberec/Mladá Boleslav - V pátek se liberečtí mladší dorostenci představili na ledě prozatím suverénní Mladé Boleslavi. Přestože už po dvou minutách vedli o dvě branky, Středočeši nakonec otočili na 5:2. Tygři se však nevzdali a snížili na rozdíl jediného gólu. Vyrovnat už ale nestihli.

Tygři do první třetiny doslova vlétli. Už v úvodu si vytvořili menší tlak, který následně dokázali proměnit v gól. Po čtyřiaosmdesáti sekundách zápasu se od modré čáry trefil Adam Charvát, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě a otevřel skóre – 0:1. O třináct vteřin později to bylo už o dvě branky! Na svou chvíli si u pravé tyče počkal Petr Šafářovský, který se do zčásti odkryté brány nemohl mýlit a zvýšil na 2:0. Mladoboleslavští museli nějak reagovat. Z jejich strany došlo tedy jak na oddechový čas, tak na střídání gólmanů. Vlastimila Harka vystřídal v bráně domácích Radek Haas.

Navýšit náskok mohl Martin Maťátko, ale nového muže ve svatyni domácích nepřekonal. Severočeši byli stále lepším týmem a na ledě měli znatelnou převahu, jenže v páté minutě se Patrik Šípdostal ke kotouči a zblízka nedal Hrstkovi sebemenší šanci – 1:2. Poté si Liberečtí vyzkoušeli první oslabení. V něm se sice dokázali ubránit, ale o chvíli později přeci jen inkasovali. V polovině první periody využil Lukáš Kučera závaru před Hrstkovou klecí a střelou z pravého kruhu vyrovnal na 2:2.

V závěru třetiny jeli na dva na jednoho Veverka s Dlabolem, Hrstka však skvělým zákrokem podržel svůj tým a stav zůstal nezměněn. Do kabin se šlo se stejným počtem gólů na obou stranách.

Jestliže se začátek první části povedl Tygrům, úvod té druhé se oproti tomu vydařil Boleslavi. Po dvou a půl minutách fauloval Vítek Turský a z nařízeného trestného střílení vsítil třetí branku domácích Oscar Flynn - 3:2. Liberec chtěl napravit promarněný náskok a málem se mu to povedlo, jenže Adam Charvát nedokázal prostřelit brankáře Haase. O chvíli později si na něm vylámal zuby také Václav Mocek. A tak iniciativu převzali hráči z města automobilů. Jan Dvořák, se hned několikrát snažil propašovat kotouč za Hrstkova záda, ten byl však proti. Ale pak se u pravé tyče jeho brány dostal k puku Lukš Kučera, který přidal svou druhou branku v utkání – 4:2. Ve 38. minutě to bylo už 5:2 pro domácí, když Jan Dvořák prostřelil v přesilové hře nešťastného Hrstku z ostrého úhlu.

Do poslední periody vstoupili Tygři s odhodláním ještě nějak zvrátit nepříznivý stav. Příležitost se jim naskytla, když šli na trestnou lavici hned dva mladoboleslavští hráči. Výhodu dvou mužů navíc zvládli Severočeši na jedničku. V útočném pásmu se napřáhl Vítek Turský a dělovkou do levého horního rohu přidal třetí gól Bílých Tygrů – 5:3. Svěřenci trenéra Jiřího Kudrny se nakonec dočkali kontaktní branky, neboť Jan Šír dostal v brankovišti od obránců dostatek prostoru a bez problému zakončil k pravé tyči – 5:4.

Na vyrovnání už ovšem hráči z města pod Ještědem nenašli sílu. Naši starší dorostenci tak podlehli rivalovi z Mladé Boleslavi 5:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler
BK Mladá Boleslav
„Do utkání jsme vstoupili dost nešťastně. Ne úplně proto, že bychom hráli špatně, ale spadly nám tam dva nešťastné góly. Moc si vážím hráčů, že to s nimi vůbec nic neudělalo. Aby mužstvo dostalo impuls, vyměnili jsme gólmana a vzali oddechový čas. Borci do toho šlápli a dokázali jsme zápas otočit na 5:2. Ve druhé třetině jsme dominovali a asi pod tím dojmem hráli kluci třetí třetinu ve stylu, že se už nemůže nic stát. Stát se samozřejmě mohlo a nakonec z toho bylo ještě pořádné drama. Závěr jsme za stavu 5:4 odehráli dobře, zvládli jsme to posouvat do středního pásma a ustáli to. Vítězství jsme si zasloužili."
Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„ Byl to velice kvalitní zápas. Je ale strašná škoda, že po tak dobrém začátku jsme si odsud neodvezli alespoň jeden bod. První třetinu jsme odehráli velice dobře, o to víc nás mrzí, že ve druhé třetině jsme soupeři po hloupých chybách dovolili odskočit na 5:2. Díky tomu, že tým bojoval, jsme se do zápasu dostali zpět. Určitě je velká škoda, že jsme nedokázali bodovat, protože jsme k tomu měli blízko."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner