Reportáž

Drama až do konce. Starší dorost podlehl Pardubicím až ve dvanácté sérii nájezdů

Liberec - Bílí Tygři se v úterý odpoledne utkali v s Pardubickým Dynamem. Šelmy předvedly bojovný a sympatický výkon. Na výhru to bohužel nestačilo a bonusový bod si po výhře v nájezdech odvezl soupeř. Skvělým výkonem se blýskl Jakub Hrstka, který předvedl mnoho výborných a reflexivních zákroků.

Zápas začal ve velmi svižném tempu. Už ve druhé minutě měl větší šanci Maťátko, který z ostrého úhlu trefil pouze výstroj brankáře Vlka. Prakticky hned z protiútoku zahrozil Pochobradský, ale proti jeho ráně z mezikruží vytáhl skvělý zákrok Hrstka. Liberecký gólman se musel opět činit v osmé minutě, kdy se po zaváhání obrany ocitli před brankou dva pardubičtí hráči. Zakončení však bylo velmi lehkovážné a minulo branku. Snaha o repete skončila na tyči liberecké svatyně.

Jenže v polovině prvního dějství už domácí gólman kapituloval. Hokejisté Dynama se usadili v útočném pásmu a Machač nahodil puk na branku. Nešťastnou tečí se provinil jeden z libereckých obránců a volný puk zasunul do branky Michal Pochobradský - 0:1.

Tygry inkasovaná branka nijak nerozhodila, takže pokračovali v ofenzivním snažení. Bohužel v obraně modrobílých byly k vidění časté zmatky. Využít toho chtěl Blümel, který se dostal do samostatného úniku. Hrstka však přečetl jeho úmysl a puk ukryl do lapačky.

I do druhé dvacetiminutovky vstoupily týmy velmi aktivně a předváděly bojovný hokej. K vyrovnání měl blízko Šír. Vlk však byl na správném místě a střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil. Skórovat se podařilo až Miroslavu Literovi. Ten převzal puk na pravém křídle, vybruslil s ním až před Vlka a chladnokrevně zakončil bekhendem do horního rohu – 1:1.

Liberecká radost netrvala dlouho. Střelu Machače Hrstka vyrazil pouze před sebe, kde stál Martin Žouželka. Dorážka byla formalitou a Pardubičtí se opět po minutě ujali vedení - 1:2.

Jenže jak lehce Východočeši vedení nabyli, tak rychle o něj také přišli. Nedisciplinovanost měla za následek dvojnásobné vyloučení a Tygři přesilovku sehráli na výbornou. Na konci povedené kombinace stál Ondřej Chrtek - 2:2.

Paradoxně jsme nebyli svědky žádné nebezpečnější situace až do závěru třetí třetiny. Bouřilova dělovka však skončila jen na tyči. Nerozhodný stav vydržel i celé prodloužení jen díky brankáři Hrstkovi. K nařízenému trestnému střílení se rozjel Blümel. Klička se mu povedla, ale gólman Tygrů opět zakouzlil v brance.

Následovaly samostatné nájezdy. Velké drama ukončil až ve dvanácté sérii pardubický Matýs a tak si bonusový bod připisují na své konto Východočešidočeši.

Starší dorost před zápasem

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Myslím si, že se nám dnes nepovedla první třetina. Byli jsme ospalí. Od druhé třetiny jsme zredukovali sestavu na tři pětky. Hodně jsme se zvedli a hráli jsme dobře. Za zbývajících čtyřicet minut jsme předvedli dobrý výkon. Nájezdy jsou už jen loterie. Bohužel jsme podruhé neuspěli, ale věřím že jsme na vzestupu. Samozřejmě každý bod je důležitý. V pátek v Boleslavi určitě bude chtít opět bodovat."
Michal Mikeska
Pardubice
„Hráli jsme s top mužstvem, které známe. Čekali jsme kvalitní hokej, což dopadlo. Nebyl zákeřný, ale fér což se mi moc líbilo. Dělba bodů je spravedlivá, ale nájezdy byly na můj vkus až příliš dlouhé."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec