Reportáž

Starší dorost udržel vedení z první třetiny a slaví další tři body!

Havlíčkův Brod/Liberec - Jednoznačného vítěze nalezl duel starších dorostenců Havlíčkova Brodu a libereckých Bílých Tygrů. Naše mužstvo svého soupeře jednoznačně přehrávalo, o čemž svědčí i počet střel na branku - 20:49.

Oba celky figurují ve středu tabulky, tudíž se dal očekávat vyrovnaný boj, nicméně nakonec tomu bylo jinak. Šelmy se od úvodních minut snažily svého soupeře překvapit ofenzivní hrou. Tento tah se nakonec vyplatil. V šesté minutě se z levé strany vyřítil Miroslav Litera a dělovkou o tyčku otevřel gólové účty.

Za dalších osmnáct vteřin Tygři slavili znovu. Petr Bitman totiž za záda Blažka tečoval nahození Charváta. Naše mužstvo dvě branky nikterak nerozptýlily a zanedlouho přišel úder třetí. Přečíslení 2 na 1 přetavil v gól Jan Jeník, jenž nepohrdl přihrávkou Vítka Turského.

Aktivita modrobílých se přenesla i do prostředního dějství. Brankáře domácích málem překvapil Charvát, jehož rána vypadla Blažkovi z výstroje a dorážející Chrtek mohl přidělit Liberečanům dokonce čtyřgólové vedení. Poté zahrozili také domácí. Po nahození Iry rozehrál havlíčkobrodský gólman rychlou akci, na jejímž konci mohli skončit Tecl. Zakončoval by do prázdné branky, jenže na kotouč nakonec nedosáhl.

A tak Liberec trestal a znovu dvakrát v krátkém časovém intervalu. Nejprve Jan Jeník stanul úplně sám na ose kluziště a poté Jakub Šír poslal tvrdou ranou Blažka na střídačku. Před koncem druhé periody měl na hokejce ještě stoprocentní šanci Jakub Rychlovský. Střídajícího Folvarského totiž překvapil odrazil od mantinelu a před libereckým útočníkem zívala úplně prázdná brána. Nicméně do střely v poslední chvíli skončil obránce Rubner a puk vytěsnil mimo tři tyče.

Po sérii trestů prolomili domácí ve třetí části své střelecké trápení. Po pasu Holendy dokázal Michal Kyncl prostrčit kotouč mezi Novákovými betony. Jeden z hrdinů předchozích okamžiků - Vojtěch Holenda potom mohl skórovat i sám díky úniku, kotouč však poslal pouze vedle levé tyče. Pohledný zápas ještě okořenil strhující závěr. Nejprve Cachnín naservíroval kotouč před zařízení Lukáši Pokornému a potom v poslední minutě skóroval ještě Kryštof Bouřil. Ten zase usměrnil za Folvarského záda pas Jakuba Rychlovského.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner