Reportáž

Padesát ran na výhru nestačilo, starší dorost smolně prohrál s Kolínem

Kolín/Liberec - Hned o třicet střel více vyslali starší dorostenci na zařízení soupeře v utkání proti Kolínu. Svůj tlak ale nakonec v kýžené body přetavit nedokázali, Kozlům podlehli smolně 2:3.

Tygři vstupovali do utkání s Kolínem v roli mírných favoritů, což potvrdili skvělým vstupem do zápasu. Po přihrávce Kryštofa Bouřila se prosadil Václav Mocek a s šelmami to vypadalo nadmíru dobře. Naše mužstvo vstřelená branka nikterak neomámila, ba naopak. Pokračovalo totiž v útočných výpadech a velkém snažení, ale k vytvoření větší příležitosti chyběla přesnost.

V první třetině oba celky hrály stejným tempem, největší nápor modrobílých měl teprve přijít. A opravdu. Během druhé části Liberečané zařadili vyšší rychlostní stupeň. Po chybě domácích se do nadějné pozice dostali hosté ve vlastním oslabení. Mašek však fantastickým zákrokem lapačkou udržel skóre neměnné. Na druhé straně se při stejné početní výhodě Kozlů dostal do zakončení Kronus, ale i Novák vytáhl ukázkový příklad svého umu a šanci bravurně zastavil.

V osmadvacáté minutě nejprve nedokázal kvůli dobrému zákroku jednoho z obránců dorazit kotouč do odkryté klece Jeník a poté Kolínští vyrovnali. Zheliznyak předal na modré čáře kotouč Tomáši Gorásovi. Ten si vybruslil mezi kruhy a svižnou ranou rozradostněl domácí příznivce. Vzápětí bylo navíc nařízeno za faul Krejsy trestné střílení, nicméně Štěpánek obrovskou šanci nevyužil.

Domácí příliš nevyužitá příležitost nakonec mrzet nemusela, jelikož se zanedlouho ujali vedení. Vojtěch Dytrych snad i silou vůle dotlačil svou urputností puk až za Novákovy záda. Tygři však byli aktivnějším celkem, pálili o sto šest a o pár chvil později se ocitli v přesilovce.

Nejprve to nebezpečně zkoušel Jeník, poté už rozvlnil síť za Maškem Jan Šír. Loňský kapitán mladšího dorostu tak jednoznačně dokázal, jak důležitým hráčem pro svoje mužstvo je. Převaha hokejistů z města pod Ještědem trvala až do konce druhé periody, nicméně další branku diváci již neviděli.

Po přestávce svěřenci trenéra Jiřího Kudrny na svého protivníka nastoupili nevídaným způsobem. Kozly přestříleli 23:4! Jenže kýžený gól ne a ne přijít. Šafařovského pokus ihned po vhazování sice Maška potrápil, ale kolínský brankář nakonec dokázal zakročit. Naopak domácím se zadařilo. Rychlý kontr zužitkovala dvojice Štěpánek - Josef Nutil, čímž poslala svůj celek do vedení.

Záhy mohly být misky vah opět na stejné úrovni. Po přečíslení 2 na 1 ostře pálil Čermák. Šanci neproměnil, i když byl ve velmi dobré střelecké pozici. Tlak narůstal a vyvrcholil v závěru třetiny. Po faulu Sýkory měli totiž Liberečtí početní výhodu 6 na 4. Tu však nakonec možná i kvůli přibývajícímu stresu nezužitkovali a s Kozly tak smolně prohráli 2:3.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner