Reportáž

Starší dorostenci podruhé letos porazili Písek. Tentokrát 7:0!

Písek / Liberec - Starší dorostenci si v sobotním utkání chtěli zparvit chuť po smolné prohře v Kolíně, kde i přes výraznou střeleckou převahu prohráli 3:2. Zápas s Pískem, který v úvdoní konfrontaci sezóny porazli 14:2, měli Tygři už od začátku pod kontrolou a nakonec slavili vítězství.

Bílí Tygři na svého soupeře doslova vlétli. Už po pětašedesáti sekundách šli do vedení díky bleskovému protiútoku, na jehož konci stál Jan Šír, jenž po nahrávce od Martina Maťátka otevřel skóre – 0:1. O chvíli později to bylo už o dvě branky, když tvrdou střelou z levého kruhu překonal domácího gólmana Petr Bitman - 0:2. Domácí postupně během úvodní periody srovnali s Libereckými krok a do konce první třetiny už jim žádnou další trefu nepovolili.

Ve druhém dějství měli navrch hráči domácího celku, nicméně Novák byl v brance Liberce bezchybný. Tygři se dostali opět ke slovu až v závěru třetiny. Po šikovné liberecké kombinaci, díky níž rozebrali celou píseckou pětku, skóroval po přesném pasu Maťátka Václav Mocek - 0:3. O necelou minuty později to bylo už o čtyři branky, když se prosadil Ondřej Damašek, jenž vsítil zřejmě rozhodujíc gól utkání - 0:4

V poslední třetině už se spíše jen dohrávalo. I přesto svěřenci trenéra Jiřího Kudrny vstřelili další tři branky. Jako první se dělovkou od modré prosadil Petr Had - 0:5. Následně libereckou střídačku rozjásal Ondřej Chrtek, který ujel písecké obraně a přesnou střelou zápěstím po šesté prostřelil brankáře Kříže – 0:6. Skóre uzavřel v 58. minutě svým druhým gólem v zápase Petr Had - 0:7. Straší dorostenci i podruhé letos porazili hráče Písku a připisují si tři body do tabulky.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec