Reportáž

Dorost porazil dosud neporaženého, Chrtek se blýskl třemi body

Liberec - Osm zápasů trvala neporazitelnost hradeckých Lvů. Poté však přišli Tygři a svého soupeře skvělým výkonem přehráli 3:1. Získali tak nejen tři velmi cenné body, ale porazili celek, který od úvodu sezóny neprohrál jediné soutěžní utkání. K výhře starších dorostenců výrazně přispěl Ondřej Chrtek, jenž dvakrát skóroval a u třetí branky asistoval.

Na Tygry v rámci devátého kola nečekal vůbec jednoduchý úkol, stanul proti nim totiž lídr skupiny Sever a dosud neporažený Hradec Králové. Síla domácích se projevila již těsně po úvodním vhazování. Do přečíslení 2 na 1 se hnali Matouš s Mašínem, nicméně úspěch díky výbornému zásahu brankáře našeho celku nesklidili.

Ve čtrnácté minutě se důrazně ozvali Liberečané, Petr Had vyměřil Dvořákovu branku dělovkou do tyče. Tygři pokračovali v aktivitě a dočkali se vedení. Damašek našel mezi kruhy volného Ondřeje Chrtka a ten se nemýlil. To si šelmy pohlídaly až do druhé třetiny, kde ho dokonce zvýšily. Po ubráněné přesilovce se dostal po Jonášově zaváhání s rozehrávkou Ondřej Chrtek a v podstatě stejného místa jako u první branky skóroval.

Těsně před odbitím poloviny střetnutí se dostal do úniku Mocek, stejně jako v první třetině Had neuspěl, ale o chvíli později stejně Tygři skórovali. Chrtek, tentokrát v roli asistenta, vypálil od modré čáry a aktivní Ondřej Damašek zvyšoval již na 3:0 z pohledu hostů. Jenže za chvíli Lvi snížili. Hašek při rychlém brejku posunul kotouč na Davida Voňku, jenž si vybruslil s kotoučem na střed a propálil Nováka střelou pod lapačku.

Na začátku závěrečného dějství si Tygři mohli vzít své tříbrankové vedení zpět. Voňka zalehl v brankovišti kotouč a rozhodčí přidělil Bouřilovi trestné střílení. Nebezpeční Severočeši pokračovali v perfektní hře, Mocek však v obrovských šancí neuspěl, když ho nejprve vychytal výtečným zákrokem Dvořák a poté již podruhé v utkání natrefil na tyč. Když svůj únik neproměnil v závěru zápasu ani Maťátko bylo jasné, že Tygři vyhrají po téměř bezchybném výkonu 3:1 a porazí dosud neporaženého.

Ohlasy trenérů

Jiří Vozák
Liberec
„Jsme rádi za tři body, jelikož jsme věděli o soupeřově kvalitě. Podařilo se nám vstřelit první branku, uklidnili jsme se a po zbytek zápasu jsme, až na jeden laciný gól, Hradec k ničemu vážnějšímu nepustili. Připravovali jsme se na těžké utkání a díky zodpovědnému výkonu jsme zápas zvládli."
Miroslav Krupka
Hradec Králové
„Dnes jsme nebyli schopni proměnit šance, které jsme si vytvořili nebo které jsme měli po chybách soupeře. My jsme naopak udělali hromadu hrubých chyb, za které jsme byli soupeřem potrestáni. Liberečtí díky tomu odskočili na třígólové vedení a začali pozorně bránit výsledek. Měli jsme navíc několik přesilovek, při kterých jsme se nedokázali udržet ani v pásmu, jelikož soupeř výborně bránil obranné pásmo."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner