Reportáž

Starší dorostu navázal na páteční výhru, přehrál Mladou Boleslav

Liberec - Napínavé střetnutí bylo k vidění ve Svijanské aréně během sobotního odpoledne. Starší dorostenci svedli tuhou bitvu s rivaly z Mladé Boleslavi. Výhru a bonusový bod Tygři nakonec urvali v prodloužení.

Do utkání vstoupili aktivněji Liberečané, nicméně první větší šanci si vytvořili hosté. Jiráskovu dělovku od modré čáry i následnou Kžížkovu dorážku Novák zlikvidoval. Ve čtrnácté minutě už se ale přeci jen skóre měnilo. Chrtek po vyhraném vhazování naservíroval kotouč před zařízení, kde stál osamocený Ondřej Damašek. Záhy mohlo být vyrovnáno. Krásnou akci zakončoval z mezikruží Flynn, jenže trefil pouze tyč.

Hosty neproměněná šance mrzela pouze o přestávce, těsně po jejím skončení totiž Oscar Flynn protančil obranou Severočechů a poslal kotouč přesně pod betonem Nováka. Tygři odpověděli zanedlouho, Hadovu vynikající přihrávku od modré čáry dopravil změnou dráhy kotouče Ondřej Chrtek.

O pár chvil později však Mladoboleslavští vsítili dvě slepené branky. Nejprve Zdeněk Křížek překvapil Nováka střelou z úhlu a poté skóroval Oscar Flynn, který zužitkoval i svůj druhý únik v duelu. Ve druhé polovině periody nejprve šelmy snížily zásluhou Vítka Turského, jenž předvedl krásnou kombinaci s Chrtkem. A poté se radovali opět hosté.

„Myslím, že už během posledních zápasů se začaly naše oslabení zlepšovat. Kluci hrají obětavě a ubráněné přesilovky soupeře tým posilují. Je to důležitá věc, na naší hře je vidět, že oslabení zvládáme lépe a lépe a doufám, že to takto bude pokračovat," řekl k častým trestům na obou stranách trenér Jiří Kudrna.

Patrik Šíp poslal svůj celek znovu do vedení po pouhých 44 vteřinách od předchozího gólu svěřenců trenéra Kudrny. Jako ve správné vyrovnané bitvě ale přišlo drama. V osmačtyřicáté minutě využil přesilovku ranou od modré David Bálik a začínalo se od nuly. Těsně před závěrečnou sirénou označující konec základní hrací doby dotlačil kotouč do zařízení Veverka, nicméně rozhodčí rozpažil a na řadu tak muselo přijít prodloužení.

V tom přidělil modrobílým svižnou ranou bonusový bod Matěj Čermák. Tygři dokázali navázat na předchozí výhru v Hradci Králové.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Po týdenní stáži jsem se vrátil ze Švédska. Takže bych shrnul hru týmu v posledních sedmi dnech. Nejprve kluci podlehli svému soupeři v Kolíně, z čehož jsem byl smutný. Poté však zvládli utkání v Písku a následně porazili silný Hradec Králové. Teď navíc přišlo další vítězství nad silným soupeřem. Chtěl bych kluky pochválit za bojovný výkon, věřím, že jsme na vzestupu a budeme dál s chutí pracovat a zlepšovat se."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec