Reportáž

Starší dorostenci porazili po velké bitvě Kolín a oplatili mu porážku z prvního utkání

Liberec - V úterý odpoledne se starší dorost postavil na domácím ledě hráčům Kolína, s kterými prohráli první zápas 3:2. Už od začátku se hrálo ve vysokém tempu a obě mužstva nechtěla dát tomu druhému nic zadarmo. Šťastnější byli nakonec po závěrečné siréně Tygři, kteří náročné utkání vyhráli 3:1.

Do zápasu vstoupili mnohem aktivněji domácí, kteří na soupeře doslova vlétli a zasypali jejich brankáře střelami. Kolínští se však díky přesilové hře po vyloučení Charváta dostali do tempa a hráli s Tygry vyrovnanou partii. Dokonce mohli jít jako první do vedení, když se do samostatného úniku probojoval Zheliznyak, ale Novák nakonec nemusel zasahovat, jelikož hostující útočník mířil mimo tři tyče.

Následně si i Liberečtí vyzkoušeli přesilovou hru, jenže i oni ji nedokázali využít. To je však nemuselo mrzet, ve čtrnácté minutě našel Václav Mocek na modré čáře Adama Charváta, který propálil vše, co mu stálo v cestě a otevřel skóre – 1:0. O chvíli později už to mohlo být o dvě branky. Had tvrdě vystřelil a už to vypadalo, že kotouč doputuje po jeho přízemním projektilu do kolínské svatyně. Březina ho však stihl na poslední chvíli vyškrábnout hokejkou a následně si poradil i s dorážkou Charváta.

Do kabiny si však svěřenci trenéra Jiřího Kudrny dvoubrankové vedení přeci jen odnesli. Matěj Krejsa to zkusil od modré, jeho dělovku ještě dokázal brankář hostů vyrazit, jenže poté se puku zmocnil Matěj Čermák, který ho devět vteřin před koncem třetiny propasíroval skrze Březinovy betony za brankovou čáru – 2:0.

Na začátku druhého dějství mohl po nedorozumění v liberecké rozehrávce snížit Plíhal. Toho ale dokázal tváří v tvář skvěle vychytat Novák. Následně se Tygrům naskytla příležitost v podobě dvojnásobné početní výhody, kterou však, i přes velký tlak, nedokázali využít. A tak se dočkali i hosté. Ve chvíli, kdy už byl Kolín kompletní se do samostatného úniku dostal Vasyl Zheliznyak, který na dvakrát překonal Nováka – 2:1. Do konce druhé třetiny už žádná branka nepadla. Hra byla plná nepřesností a rozkouskovaná velkým počtem dvouminutových trestů.

V závěrečném dějství se hráči s kozlem na dresech ještě snažili o vyrovnání, ale obrana Severočechů byla téměř bezchybná. A pokud zaváhala, spasil Tygry spolehlivý Novák. Největší šanci na vyrovnání měl Vasilev, ale v přímém souboji s Novákem neuspěl. Hosté se nakonec ani nedostali k odvolání brankáře. Martin Maťátko dostal minutu a půl před koncem od hostujících hráčů více prostoru, zavezl kotouč do pásma a dělovkou z vrcholu kruhu nedal Březinovi šanci – 3:1. Starší dorostenci tak oplatili Kolínu smolnou porážku z prvního střetnutí a připsali si do tabulky tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Dneska to byl strašně moc těžký zápas. Řekl bych, že nám chyběla lehkost a přesnost. Soupeř opět cítil šanci na dobrý výsledek, ale nakonec jsme to náročné utkání zvládli."
Jiří Kadlec
SC Kolín
„Čekali jsme, že nám budou chtít domácí oplatiti porážku z prvního zápasu. Takže jsem předpoládali, že budeme lehce pod tlakem, což se nakonec ani nepotrvdilo. Myslím, že to byl vyronaný zápas. My jsme měli spoustu šancí, Tygři měli spostu šancí, ale oni byli o ty dvě branky šťastnější."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner