Reportáž

Starší dorostenci vybojovali s Pískem dva body

L i b e r e c - V nervydrásajícím utkání, především pak v závěru, vybojovali starší dorostenci Bílých Tygrů cenné dva body, poté, co dvakrát museli dohánět jednogólové manko. V závěru těžkého boje s Pískem se mladíkům dokonce podařilo vývoj utkání otočit ve svůj prospěch, ale nakonec klání dospělo, i kvůli neuznané brance Tygrů do prodloužení, které mladí Tygři zvládli na výbornou a už po jednatřiceti vteřinách rozhodli o své výhře.

Liberečtí dorostenci vstupovali do utkání s Pískem jako papírový favorit. V úvodních minutách to bylo i přes zjevnou snahu hostujících hokejistů hodně znát. Do šancí se totiž postupně dostali Hájek, Maťátko a Damašek, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný.

I když byli Bílí Tygři aktivnější, do vedení šli jako první paradoxně mladíci z Písku. Waller nahrál zprava před bránu Adamu Novákovi, který si se situací poradil výborně, a puk napálil rovnou za Hrstkova záda. Následně Tygři dovolili Písku zbytečnými vyloučeními hrát tak, jak potřeboval, tedy daleko od svého brankáře. Když už se zdálo, že se do kabin bude odcházet pro Liberec z neideálního stavu, nahrál osmnáct vteřin před zazněním první sirény Šír puk Ondřeji Chrtkovi, který se nemýlil a pěknou ranou k pravé tyči Křížovy brány vyrovnal.

Vstup do druhé části hry měli hráči Písku perfektní. Jako první se sice dostal do útoku Liberec, ale hosté hned z následujícího protiútoku ve druhé minutě druhé dvacetiminutovky přidali druhou branku. Lukáš Hromada vybojoval puk za Hrstkovou bránou a poslal jej dopředu na Frederika Hakla, jež jej poslal nekompromisně do brány. Tygři měli úvod druhé třetiny velmi slabý, ale s přibývajícím časem se přeci jen začali snažit, i když to na druhou branku rozhodně nestačilo. Písek mohl navýšit své vedení ve čtyřřiatřicáté minutě poté, co Kunst podrazil unikajícího Pokorného a rozhodčí za tento faul nařídili trestné střílení. To ovšem sám napadený Pokorný neproměnil. Jelikož naději na úspěch nemělo ani Rychlovského posunutí puku do ofsajdu na Charváta, bylo tozo z druhé části zápasu vše podstatné.

Na to pravé drama si tedy všech dvaačtyřicet diváků muselo počkat až do třetí třetiny. V ní už uřadovali především domácí hokejisté, kteří se sice snažili sebevíc, ale puk ne a ne do brány Richarda Kříže spadnout. Nakonec se to ale přeci jen podařilo vdevětačtyřicáté minutě poté, co se před Křížem vytvořil shluk hráčů a z nepřehledné situace před bránou dokázal nejcíce vytěžit Matěj Hájek svým vyrovnávacím gólem.

Když už se zdálo, že utkání nebude mít vítěze přišel velmi dramatický závěr utkání. Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby si totiž udělal výlet s pukem do útočného pásma Vladimír Kunst, který s kotoučem objel Křížovu bránu a přesně i zakončil. Aby toho ale nebylo málo, vyrovnal ani ne o minutu později přesnoutrefou do Hrstkovy brány Joshua Waller. Tygry ovšem toto vyrovnání nepoložilo a tak se i nadále snažili domácí strhnout závěr zápasu na svou stranu. To e málem i povedlo, ale Chrtkův zásah v do brány, který přišel s poslední vteřinou zápasu nakonec nebyl rozhodčími uznán.

Utkání tedy dospělo do prodloužení, které rozhodl už po jednatřiceti vteřinách vítězným gólem Vratislav Kunst, který poté, co v útočném pásmu vybojoval puk vystřelil a trefil se rovnou Křížovi pod jeho betony.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Bílí Tygři Liberec): Byl to takový ten težký zápas z toho pohledu, že jsme věděli, že jsme favoriti. Soupeř tady u nás ale podal poctivej a bojovnej výkon a i když jsme ho výrazně přestříleli, tak se nám bohužel nedařilo dávat góly a dlouho to vypadalo, že z toho zápasu odejdeme i jako poražení. Trošku nás mrzí, že jsme to nedotáhli do vítězného konce po tom, co jsme dali ten gól na 3:2 a že jsme pak ještě inkasovali ten vyrovnávací gól. Takže, určitě jsme dneska bod ztratili. Kluci ale zase ukázali, že se o ten výsledek chtějí rvát až dokonce a já myslím, že se připravíme dobře na zítřek. Co se týče neuznané branky v poslední vteřině utkání, asi by nám musel pomoci videorozhodčí. Bylo to hodně otevřeno diskuzi. Bylo to velmi na hraně. My jsme se radovali, ale i tohle patří k té hořké pilulce dnešního zápasu, že jsme prostě bod ztratili. Rozhodčí to posoudil, jak to posoudil a my jsme naštěstí dali ten vítězný gól v prodloužení.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec