Reportáž

Starší dorostenci na Mladou Boleslav nevyzráli. Na ledě svého rivala inkasovali sedm branek

Mladá Boleslav/Liberec - V pátek odpoledne se naši starší dorostenci představili na ledě svého rivala z Mladé Boleslavi. I když se svěřenci trenéra Jiřího Kudrny snažili, na svého soupeře nakonec nestačili a podlehli mu poměrem 7:2.

Utkání začali mnohem lépe domácí, kteří šli už po jednadevadesáti sekundách do vedení. V mezikruží totiž zůstal opomenutý Dominik Hrachovec, který nasměroval puk do horní části Novákovy branky – 1:0. Tygři mohli o několik minut později srovnat, když se do vyložené šance dostal Vítek Turský, ale Haas ho dokázal skvělým zákrokem vychytat. Poté dostali Liberečtí šanci v podobě přesilové hry. Těsně před jejím skončením zakončoval Bouřil do prázdné brány, jenže i on si na Haasovi vylámal zuby.

Na straně Mladé Boleslavi poté stálo i štěstí, když střelou z pravého kruhu rozezněl brankovou konstrukci Miroslav Litera. Ke konci úvodní periody nejdříve Novák vychytal obrovskou šanci Hynka Havelky, ale o několik okamžiků později už brance zabránit nedokázal, když ho po nedůrazu liberecké obrany propálil Matěj Tóth - 2:0.

Prvních deseti minut druhého dějství se toho moc nedělo, obě mužstva si zahrála přesilovou hru, ale ani jeden z týmů se nedokázal prosadit. V polovině utkání si ovšem Mladá Boleslav zahrála další početní výhodu a tu už využít dokázala. Nejdříve sice neproměnil svou příležitost Petr Foerster, jenže to domácí nemuselo vůbec mrzet, neboť o minutu později zachoval po dobré přihrávce před bránou Jan Dvořák chladnou hlavu a nasměroval puk do horní části liberecké svatyně – 3:0.

Tygři se i nadále snažili s výsledkem něco udělat, jenže středočeská obrana byla bezchybná. Ve 37. minutě přišel zřejmě rozhodující moment utkání. Lukáš Kučera jel s Petrem Foersterem dva na jednoho. Po přihrávce od prvně jmenovaného způsobili Foerster rozruch před brankářem, přičemž se puk doklouzal až za záda nešťastného Nováka.

V závěrečné třetině chtěli Severočeši ještě s výsledkem něco udělat, jenže místo snížení opět inkasovali. Hráči z města automobilů se dostali do přečíslení, na jehož konci stála střela Jakuba Šípka, jenž z pravého kruhu propálil Kristiána Nováka mezi betony – 5:0. V polovině třetí periody se nakonec dočkali i Tygři, když čisté konto pokazil brankáři Haasovi svou střelou z levého kruhu Ondřej Chrtek - 5:1.

Do konce utkání nakonec padly ještě tři góly. Nejdříve se ve skrumáži před libereckou brankou nejlépe zorientoval - 6:1. A o necelou půlminutu později se hned po buly prosadil na opačné straně Ondřej Chrtek - 6:2. Skóre uzavřel třiadvacet vteřin před koncem zápasu Dominik Hrachovec, který se v přesilové hře dostal k odraženému puku a střelou pod víko nedal Novákovi šanci. Po závěrečné siréně si ještě v pěstním souboj vyměnili názory Adam Charvát a Peter Novák, ale na výhře domácích 7:2 to už nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler
BK Mladá Boleslav
„Po dvou prohraných zápasech, kdy na nás sedla pořádná deka, nás výsledek určitě potěšil. I v souvislosti s tím, jaké události se v týmu během týdne staly. Jsem na hráče hrdý a smekám před nimi za to, jak se dali dohromady a udělali parádní partu. Utkání proti Liberce ubojovali od prvního do posledního hráče. Tým také podržel brankář, který podal výborný výkon."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner