Reportáž

Starší dorost pětkrát skóroval a potřetí v sezóně porazil Havlíčkův Brod

Liberec - Devatenácté kolo zavedlo liberecký starší dorost na Zimní stadion Kotlina v Havlíčkově Brodě. Domácí Bruslaři před tímto kláním drželi šesté místo tabulky, hosté z Liberce příčku třetí. Oba letošní vzájemné duely ovládl Liberec, když zvítězil 6:2 na ledě soupeře a 5:2 na domácím stadionu. A dominoval i ve třetím vzájemném utkání a zaslouženě si pod Ještěd odvezl tři body.

Tygři vstoupili do utkání od první minuty aktivně. Drželi více kotouč, ale nedařilo se jim havlíčkobrodského brankáře výrazně ohrozit. Ale v sedmé minutě dostali skvělou příležitost ujmout se vedení, když byl vyloučen domácí Zvěřina a Severočeši hráli přesilovku. A po její půlminutě skvěle zafungovala spolupráce nahrávajícího Chrtka, nahazujícího Kunsta a šikovně tečujícího Martina Maťátka a Liberec šel do vedení!

O několik minut později ale domácí využili nepřesnosti v liberecké obraně a ujíždějícího Piskače na poslední chvíli fauloval jeden ze Severočechů. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které sám faulovaný zakončil bekhendovým blafákem nad rameno brankáře Nováka.

Vítek Turský

V závěru první periody měl možnost poslat Tygry znovu do vedení Charvát, ale jeho dorážka po závaru před havlíčkobrodskou brankou mířila těsně nad horní tyčku.

Na začátku druhé periody byli Tygři opět častěji útočícím týmem. Pozornost domácího brankáře Blažka vyzkoušeli postupně Litera, Burda a Kunst, ale ani jednomu z nich se nepodařilo ho překonat. Ani Kryštof Bouřil, který se do šance dostal poté, co potěšil oko diváka a obešel tři protihráče, se nedokázal prosadit. Nakonec se Tygři do vedení dostali v třicáté čtvrté minutě, kdy na konci úspěšné přesilovkové kombinace stál Radim Piroutka a střelou nad beton brankáře poslal Liberec do vedení.

Ale ani tentokrát nenechali domácí na svou odpověď dlouho čekat. Ve třicáté sedmé minutě nahrál Přibyl Lachmanovi na modrou čáru a jeho rána se zastavila až v síti liberecké branky. Když byl o minutu později vyloučen jeden z domácích, Liberečtí opět zmáčkli Havlíčkobrodské v obranném pásmu. Dokonce se Tygrům podařilo vstřelit i branku, ta však nebyla rozhodčím pro kopnutí puku za brankovou čáru uznána. Když už se zdálo, že druhá třetina skončí smírně, tak Had přesně našel rozjetého Ondřeje Chrtka, který střelou nad lapačku brankáře dokázal strhnout vedení opět na stranu Liberce.

Charvát se natahuje po puku

Ve třetí třetině se hra vyrovnala a více práce měl, alespoň zpočátku, strážce liberecké svatyně Novák. Poradil si ale jak se střelami Cachnína a Křehlíka, tak s několika šancemi domácích při vyloučení libereckého Šíra. V padesáté první minutě se po nepřesnosti v domácí obraně a následném vyhození puku přes všechny čáry vhazovalo před domácím Blažkem. Bálik dokázal vhazování vyhrát a posunout puk na Jeníka, ten vypálil na branku a dráhu puku ještě jemně změnil Václav Burda, který operoval před brankovištěm Havlíčkova Brodu. Brankář domácích byl bez šance a Tygři šli do dvougólového vedení!

V padesáté šesté minutě se do šance dokázal probojovat opět Václav Burda a bekhendovou střelou uzavřel gólový účet utkání.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec