Reportáž

Starší dorost v Kolíně dvakrát prohrával, soupeře ale nakonec udolal

Kolín/Liberec - Liberecký starší dorost se na přelomu října a listopadu dostal do formy a slušnými výkony si říká o přímý postup do play-off. Svěřencům Jiřího Kudrny se dařilo i v Kolíně. Tam sice dvakrát prohrávali, zásluhou lepšího finiše si ale pod Ještěd přivezli s sebou tři body.

Severočeši vstoupili do utkání bezvadně. Časomíra ukazovala jednasedmdesát sekund, když Václav Mocek jemnou tečí Chrtkovy střely poslal šelmy do vedení. Domácí hokejisté si ale připravili hned dvojitou odpověď. Zdeněk nejprve v přesilové hře ideálně předložil kotouč před prázdnou bránu Jonáši Kronusovi a ten vyrovnal. O třináct sekund později dokonce Miroslav Vasilev dobře mířenou ranou skóre zápasu převrátil.

Kudrnova družina však neotálela a ještě do přestávky dokázala vyrovnat. Kolínský gólman Březina sice dokázal dva Literovy pokusy z bezprostřední blízkosti eliminovat, proti dorážce Kryštofa Bouřila už však byl bezmocný, a do kabin se tak šlo za stavu 2:2.

Na začátku druhé části se ale vedení opět ujal Kolín. V přesilové hře mu zafungovala nacvičená souhra, na jejímž konci stál David Zdeněk, jenž Novákovi nedal šanci zasáhnout. Autor vedoucí trefy ale netušil, že to bude jeden z jeho posledních momentů v zápase. V polovině základní hrací doby totiž za faul kolenem inkasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Tygři si s dlouhou přesilovkou neporadili, přesto do šaten neodcházeli zklamaní. V poslední minutě prostředního dějství totiž uzemnili domácí dvěma slepenými brankami. Richard Habermann ze všeho nejdříve prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě a pouhou jednu sekundu před vypršením dvacetiminutovky překlopil stav zápasu na stranu Liberce Ondřej Chrtek.

Značně opaření Kolínští hráči se ve třetí třetině k žádné větší příležitosti nepropracovali, naopak Tygři své vedení pojistili. V poslední minutě Jan Šír vyhrál buly přímo na Daniela Iru, který uzavřel gólové účty napínavého duelu. Na třech bodech pro Liberecké už pak nezměnila nic ani krátká hra bez brankáře v podání domácích.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec