Reportáž

Starší dorostenci se s Pískem nepárali. Na jihu Čech vstřelili devět gólů!

Písek/Liberec - Starší dorostenci pokračují v dobrých výkonech. Tentokrát se představili na ledě Písku a svému soupeři dali lekci z produktivity. Obě mužstva měla spoustu šancí, jenže zatímco domácí dokázali vstřelit pouhý jeden gól, Tygři jich oproti tomu vsítili rovnou devět a pod Ještěd si vezou tři body!

Severočeši vlétli do zápasu jako uragán. Už po necelých dvou minutách vsítil trochu šťastný gól Radim Piroutek, jenž po nahrávce Patrika Šípa překonal svým nahozením domácího brankáře, kterému puk smolně propadl až do brány – 0:1. Tygry vedoucí branka nabudila. Vzápětí si mohli připsat další trefu, jenže nebezpečná teč jednoho z útočníků nakonec gólem neskončila. Liberecké to však vůbec nemuselo mrzet, neboť se Matěj Hájek o chvíli později výborně zorientoval v předbrankovém prostoru a navýšil tak náskok hostujícího celku – 0:2. Hráči z města pod Ještědem tak měli už po třech minutách dvoubrankový náskok!

Liberečtí i nadále svého soupeře tlačili. Před bránu si dobře najel Šafářovský, jenže jeho střela postrádala potřenou razanci. Písečtí se do výraznější šance dostali až v polovině úvodní periody. Hakl se ocitl sám před Hrstkou, kterého sice dokázal kličkou překonat, ale puk nakonec zamířil mimo tři tyče. Následně se do samostatného úniku dostal Šebesta, ale ani on Hrstku nepokořil. Znovu se potvrdilo staré pravidlo nedáš-dostaneš, jelikož se hned z následujícího protiútoku prosadil svou tvrdou ranou Petr Had - 0:3.

Na začátku prostřední části měli svěřenci trenéra Jiřího Kudrny opět štěstí, když po Pejšově dělovce zazvonila tyč Hrstkovy svatyně. Poté se jim naskytla příležitost v podobě přesilové hry, kterou nakonec využili. Jan Šír po přesném pasu Václava Burdy propálil vše, co mu stálo v cestě a počtvrté překonal píseckého brankáře – 0:4. V polovině utkání přišly dvě nevyužité tutovky. Tu první spálil Hakl, jenž ve vyložené šanci netrefil bránu a na druhé straně Hájek, před kterým zívala prázdná klec domácích, ale Kříž se stačil bleskově přesunout.

Po celý zápas měla obě mužstva hodně možností ke skórování, jenže góly dávali jen Tygři. Ve 35. minutě přidal pátý zásah Liberce Kryštof Bouřil a o necelých 120 vteřin později zvýšil na 0:6 Richard Habermann, kterému asistoval Petr Bitman. Od tohoto okamžiku už panovala na liberecké střídačce. K závěru druhého dějství si ještě hostující celek vyzkoušel hru čtyř proti třem, ale sedmý zásah zatím nepřidal.

V úvodu závěrečné třetiny se do přečíslení utrhli Pokorný s Haklem, nicméně se jejich akce opět minula účinkem po nepřesné přihrávce prvního jmenovaného. Domácí se nakonec vytouženého čestného gólu dočkali. Těsně po skončení oslabení Písku proletěl pásmem Daniel Pejša, který pokazil Hrstkovi čisté konto – 1:6. Liberecký brankář si ovšem o chvíli později spravil chuť, když vychytal trestné střílení Pokorného. Divoká dvouminutovka nakonec patřila šelmám. Nejdříve na gól Jihočechů zareagoval Jan Šír, který si nikým neatakovaný vybruslil po kruhu a efektivně zavěsil – 1:7.

Šírův zásah byl vítanou pobídkou pro spoluhráče Václava Mocka, který se nechal inspirovat a Kříže překonal už po osmé. Během dvou minut tak byly viděny tři branky a jedno trestné střílení! Hráči z města pod Ještědem ale pořád neměli dost. Po sérii několika neproměněných šancí se dočkal i Ondřej Chrtek, který svou kličkou nedal Křížovi sebemenší šanci – 1:9. Tygři se pokoušeli i o desátý zásah, ten už však nepřišel. I tak odjíždí z Písku spokojeni a se třemi body!

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec