Reportáž

Přetahovanou v Hradci rozlousklo až prodloužení, v něm starší dorost nakonec padl

Hradec Králové/Liberec - Svěřenci Jiřího Kudrny zamířili povzbuzeni sérií čtyř výher v řadě do Hradce Králové, kde sehráli velmi dramatický duel. Oba týmy na východě Čech skórovaly jednou v každé třetině, a tak utkání putovalo do prodloužení. V nastaveném čase však Mountfieldu vystřelil bod navíc Václav Maršík.

Východočeši vstoupili do utkání, jak jen nejlépe mohli. Po pětapadesáti vteřinách šel Mountfield do vedení zásluhou Miroslava Havelce, jenž první střelu nasměroval jen do brankáře, nicméně hbitý domácí útočník pokračoval ve snaze dotlačit puk do sítě, což se mu nakonec i podařilo.

Tak, jak se Hradci povedl začátek, se Liberci podařil závěr úvodní dvacetiminutovky. Miroslav Litera se dostal sám před hradeckého Koubu, šikovně naznačil střelu a následně rychlým blafákem zakončil pod horní tyčku.

Na další branku si diváci museli počkat až na závěr prostředního dějství. Po hrubce v liberecké rozehrávce se mezi kruhy k puku dostal Matěj Síla, který nabídnuté příležitosti využil. V poslední sekundě třetiny však Tygři opět dotáhli manko, když Petr Had zničehonic překvapil hradeckého gólmana ranou z levého kruhu.

Ve třetí části to byla od obou celků trochu vyčkávaná, ale do té doby, kdy se Hradec potřetí ujal vedení. Krásnou individuální akcí se blýskl Dominik Sklenář, který se dokázal vyhnout hned několika libereckým hráčům a posléze vymetl šibenici Hrstkovy brány.

Bílí Tygři ale v závěru třetí periody dokázali svůj tlak vystupňovat a dočkali se i vyrovnání. Kryštof Bouřil využil chybky v hradecké defenzivě, obkroužil klec a nasměroval kotouč za bezmocného Koubu. Zápas tak muselo rozlousknout prodloužení. V samotném závěru nastaveného času posunul Hašek kotouč do jízdy Václavu Maršíkovi a ten prudkou ranou rozhodl o vítězství domácího Mountfieldu.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Jsme samozřejmě trošku smutní, že máme jen bod. Já ale musím kluky pochválit, hráli jsme dobře, viděli jsme spoustu věcí, které trénujeme a měli jsme i dost střel a šancí. Myslím si, že to bylo kvalitní utkání. Samozřejmě jsme pomýšleli na víc než jeden bod, ale takový je hokej a soupeř jako je Hradec, bývá obtížný. Je to škoda, ale určitě si myslím, že jsme odehráli výborné utkání."
Libor Pivko
Mountfield HK
„Věděli jsme, že dnes proti nám nastoupí plná palba Liberce, což odpovídalo i zápasu. Myslím si, že Liberec měl převahu celý zápas. My jsme o to vděčnější klukům a chtěli jsme jim poděkovat za výkon, který předvedli. Celý zápas jsme se prakticky bránili a šancí mnoho neměli, naštěstí ty, které jsme měli, jsme proměnili a pro nás to jsou zlaté dva body."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec