Reportáž

Starším dorostencům se vypjatý souboj s Pardubicemi nepovedl. Na východě Čech sedmkrát inkasovali

Pardubice/Liberec - V souboji dvou celků z horních pater tabulky se naši starší dorostenci představili na ledě pardubického Dynama. I když se svěřenci trenéra Jiřího Kudrny ujali už po šestačtyřiceti vteřinách vedení, nakonec odjíždějí z východu Čech bez bodu.

Utkání začalo pěkně zostra. Během prvních osmi minut totiž padly čtyři branky! Do zápasu vstoupili lépe svěřenci trenéra Jiřího Kudrny. Už po šestačtyřiceti vteřinách hry se puk po sražené střele dostal k před modrou čárou stojícímu Miroslavu Literovi, ten se do něj opřel příklepem a ranou pod horní tyčku nedal Vlkovi žádnou šanci – 0:1. Dynamu se podařilo vyrovnat ve čtvrté minutě, kdy rychlou souhru Pardubic po Olivově přihrávce zakončil z pravé strany Michal Pochobradský - 1:1.

Hned vzápětí domácí otočili vývoj zápasu. Matěj Blümelse nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a dokázal protlačit kotouč až za Novákova záda – 2:1. Následně byl za hákování vyloučen Jan Šír. Oslabení Tygři sice s vypětím všech sil ubránili, jenže poté Černý vyhrál vhazování v levém kruhu za sebe na Matěje Blümela, který na nic nečekal a ihned vypálil, jeho rána se s odrazem o tyčku dostala do sítě. Po necelých deseti minutách svítil na tabuli stav 3:1. Mohlo to být dokonce o čtyři branky, jenže tentokrát stálo při Liberci štěstí a Chárova střela se odrazila od brankové konstrukce.

I na začátku druhého dějství měly šelmy kliku. Východočeši rozjeli ve svém útočném pásmu kolotoč, ale i přes obrovský tlak čtvrtý gól nevsítili. To se jim ovšem povedlo o chvíli později, a to v přesilové hře. Václav Leder to zkusil od modré čáry přesně k pravé tyči, od které se kotouč odrazil do sítě – 4:1. Dvě přesilové hry si následně vyzkoušeli i hráči z města pod Ještědem, proměnit se jim je ale nepodařilo.

A tak přišel trest. Antoníček svým přesným pasem za obranu vyslal do úniku Matěje Blümela, kterému se ještě liberečtí obránci snažili znepříjemnit zakončení, on ale v pohodě vypálil nad vyrážečku Nováka a dokonal svůj hattrick – 5:1. Uběhla sotva minuta a už to bylo o pět branek. Další přesný zásah přidal po nahrávce od Tobiáše Dominik Chára - 6:1. Tygři si ke konci prostřední části zahráli další početní výhodu. Bálikovu tvrdou ránu, ale Vlk dokázal vyrazit vyrážečkou.

V úvodu závěrečné periody se po Chárově nepřesném zakončení dostal do samostatného úniku Chrtek, který ovšem tváří v tvář Vlkovi neuspěl. Severočeši se nakonec dočkali snížení, když přesilovou hru svou přesnou ranou z pravého kruhu využil Václav Mocek - 5:2.

Závěr v podstatě rozhodnutého zápasu rozhodně neproběhl v klidu. Ještě před druhým libereckým zásahem se v potyčce utkali Matěj Krejsa a Matěj Blümel, načež je v 51. minutě napodobili Bitman s Rozlílkem. Dynamo nakonec přidalo sedmou branku zásluhou Michala Pochobradského - 7:2. Poté se ovšem na ledě strhla obrovská bitka, zvláště byl vidět Ondřej Chrtek s Jurajem Rudym Na výsledku to už ale nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Už podruhé v této sezóně nám utkání v Pardubicích nevyšlo. Zápas jsme si nechali utéct. Sice jsme dali první gól, ale místo toho abychom se dostali do pohody, tak soupeř rychle otočil skóre a utekl nám na velký rozdíl. I když jsme měli spoustu gólových šancí, tak jsme je neproměnili a proto ten výsledek vypadá tak krutě. Největší problém dnes byl, že jsme Dynamo nechali snadno odskočit a sami jsme nebyli schopni proměnit příležitosti, abychom střetnutí zdramatizovali."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner