Reportáž

Kapitán Turský vystřelil staršímu dorostu v utkání s Havlíčkovým Brodem bod navíc

Liberec - Tři kola před koncem základní části extraligy staršího dorostu zavítal pod Ještěd Havlíčkův Brod. Tygři sice vedli už 3:0, ale po comebacku hostujícího celku nakonec po remíze 3:3 dospělo utkání do prodloužení. V něm rozhodla přesná rána kapitána Vítka Turského. Dvoubodová výhra definitivně zpečetila postup Kudrnova týmu do play-off.

Duel tak trochu odstartovala minela hostujícího gólmana Blažka, který po dvaceti sekundách chybnou rozehrávkou našel hůl Šíra. Ten pohotově vracel puk do brankoviště, kde ale jeho pokus ztečovaly mimo brusle jednoho z bránících hráčů. Akce ze 7. minuty už ale v podání šelem úspěšná byla. Napadající Hájek s Dospělem propašovali kotouč zpoza brány před ní na Radima Piroutka, který bekhendem překonal Blažka.

Šancí na obou stranách nebylo mnoho. V polovině třetiny měli Tygři dobrou možnost v podobě přesilovky pět na tři, v největší brankové příležitosti ale Burda vůbec netrefil klec. V oslabení už to ale byla jiná káva. Pouhých pět vteřin před sirénou si na Bouřilův pas sjel od modré David Aubrecht, jehož prudká střela zápěstím putovala do sítě mezi nohama hostujícího brankáře.

Do druhých dvaceti minut vstoupili mnohem lépe Bílí Tygři, kteří podobně jako na konci prvního dějství skórovali v oslabení. Blažek vyrazil Burdův pokus zpoza kruhů jen k Janu Jeníkovi a ten se z dorážky nemýlil. Havlíčkobrodská reakce ale na sebe nenechala dlouho čekat, po rychlé kombinaci s Teclem prostřelil Hrstku Václav Piskač.

Jiří Kudrna o dvou brankách v oslabení

"Dva góly v oslabení – to je rarita. Kluci ale ukázali, že mají kvalitu a jsou sebevědomí. Myslím si, že je dobře, když to zkusí i v oslabení. Tahle se to hold v hokeji někdy stane, že se podaří prosadit se v početní nevýhodě."


Snížení hosty posadilo do sedla a obrázek hry byl najednou úplně jiný. Díky své aktivitě se Havlíčkův Brod dočkal kontaktní branky, o kterou se v přesilové hře důraznou dorážkou postaral opět Václav Piskač. Zápas měl rázem nový náboj.

Ve třetí části hosté docílili vyrovnání. Ve hře čtyři na čtyři nebezpečně vypálil od modré čáry Horák. Jeho rána sice mezi tři tyče nemířila, ale od zadního mantinelu se odrazila do prostoru před Hrstkou, který měl střežit Bálik. Domácí bek ale puk vůbec neodehrál, a daroval tak dorážejícímu Michalu Teplému vyrovnávací gól.

Do konce třetí části už gól nepadl, a tak se šlo do prodloužení. To však netrvalo nijak dlouho, Tygři totiž rozhodli hned v první minutě. Na modré čáře se ke kotouči dostal kapitán Vítek Turský, který se příklepem trefil do horního rohu havlíčkobrodské brány, a přiřkl tak Liberci bod navíc.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Mrzí nás, že jsme dnes polevili a dali soupeři možnost dotáhnout nás. Místo toho, abychom se odrazili od toho gólu na 3:0, hosté ihned snížili. Najednou se dostali do hry a začali kousat. Myslím, že si za to zasloužili odvézt bod. Na druhou stranu jsme rádi, že to dopadlo dobře alespoň v tom prodloužení. "
Václav Adam
BK Havlíčkův Brod
„V první třetině jsme měli na začátku velkou šanci Tecla, kterou jsme neproměnili, a soupeř nás potrestal dvěma brankami. Ve druhé části nás přibrzdil třetí inkasovaný gól. To, jak jsme se vrátili do zápasu, musím ocenit nejvíc. Za to si hráči zaslouží pochvalu. Prodloužení už byla loterie. My jsme svou šanci nevyužili, soupeř ano."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner