Reportáž

Starší dorostenci nestačili na Motor, nepomohly ani dvě branky během minuty

České Budějovice/Liberec - V předposledním kole základní části NOEN Extraligy starších dorostů se Tygrům nezadařilo. Na půdě Českých Budějovic prohráli 2:4 a domů se tak vraceli s prázdnou. Postup do play-off je již však jistojistě nemine.

Ve třetí minutě hosté poprvé zahrozili a byla to předzvěst zlých okamžiků. Rychlý kontr nakonec Hrstka zlikvidoval, když sice sám skončil v zařízení, ale kotouč udržel před brankovou čarou. Poté se hosté ubránili i přesilovce soupeře, jenže se začátkem druhé poloviny úvodní periody se inkasování neubránili. Nejprve bravurním zásahem vychytal Martina Beránka liberecký gólman, útočník Českých Budějovic se však dostal k dorážce, která vyvedla Hrstku z rovnováhy. Následná střela Matěje Tomana skončila mezi třemi tyčemi.

Krátce po startu druhé dvacetiminutovky mohla přijít odpověď, Jeník šikovně donutil Svobodu opustit základní postavení, objel branku a skórovat mu zamezil až jeden z padajících obránců. Následně se však Tygři přeci jen prosadili. Turský si všiml za obrannou postaveného Jana Šíra, poslal mu přesný pas a druhý jmenovaný povedenou souhru zakončil přesnou ranou nad rameno.

Litera napadá

O dvě minuty později bylo na liberecké střídačce ještě veseleji. Vítek Turský napřáhl a vymetl šibenici Svobodovy branky, čímž využil početní výhodu. Domácí odpověděli ve vlastním oslabení, Tomáš Vochozka se dostal do samotného úniku, vyčkal do správného okamžiku a rychlou ranou vyrovnal.

Na konci třetiny navíc udeřil Michal Silný, jenž pohotově doklepl Tomanovu odraženou dělovku od mantinelu až za záda Hrstky. Tempo třetí třetiny ovlivnily vyloučení. Ani jeden ze čtyř prohřešků však nebyl potrestán. V 58. minutě navíc Stanislav Dosek opustil trestnou lavici, Krcho ho dlouhou nahrávkou vyslal do brejku a kapitán Jihočechů nadvakrát dokonal výhru Motoru.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Bylo to pohledné utkání, mělo kvalitu, nás mrzí, že jsme dostali poměrně laciné góly a to nás stálo lepší výsledek."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner