Reportáž

Na závěr základní části výhra nad Kolínem! Starší dorost obsadil v první fázi soutěže třetí místo

Liberec - Liberečtí starší dorostenci v posledním kole narazili na sedmý Kolín, bodový rozestup však na ledě vůbec nebyl znát. Napínavé utkání svěřenci Jiřího Kudrny rozhodli ve svůj prospěch v závěrečných deseti minutách a v konečném pořadí skupiny střed jim patří třetí místo.

Liberečtí vstoupili do zápasu aktivněji, Kolínské ale dlouho držel ve hře brankář David Mašek. Ve třinácté minutě si ale i on vybral slabou chvilku. Petr Bitman nenápadně nahodil kotouč od pravého mantinelu a z ostrého úhlu maskovaného muže v hostující kleci hodně překvapil.

O chvíli později to bylo pro Liberec ještě veselejší. Turského rána sice mezi tři tyče nemířila, ale odrazem od zadního mantinelu našla hokejku Petra Hada, který nezištně poslal puk za bezmocného Maška. Před koncem první třetiny se ale Kolínští dočkali vyrovnání. Novák vyrazil Dotterovu dělovku z ostrého úhlu na hůl Jonáše Kronuse a ten nasměroval černou pryž mezi tři tyče.

V prostřením dějství se hokejisté Kolína Severočechům herně vyrovnali a v určitých pasážích je i jasně přehrávali. Vyrovnání se ale dlouho nekonalo. Hosté totiž nevytěžili branky z přečíslení dva ne jednoho, ze samostatného nájezdu a netrefili ani prázdnou bránu.

Když už se zdálo, že Liberečtí jsou z nejhoršího venku a kolínský tlak přečkají bez inkasovaného gólu, tak to přišlo. Ira si při rozehrávce ukousl příliš velké sousto, Jonáš Kronus ho obral o kotouč a svižnou ranou na přední tyč překonal Nováka.

Závěrečné rozuzlení nakonec nabídla až závěrečná desetiminutovka. Hostující Dytrych hloupě fauloval a domácí přesilovku sehráli famózně. Radim Piroutek vypálil zápěstím a Mašek jeho ránu pustil do sítě. Dytrych se poté podíval na trestnou ještě jednou a znovu se vrátil předčasně. Z předbrankového prostoru se prosadil Václav Burda.

Hosté pak ještě jednou vykřesali naději, pohotovou dorážkou zkompletoval hattrick kolínský kapitán Jonáš Kronus. Radim Piroutek druhou trefou v zápase ale definitivně zlomil kolínský odpor, a Bílí Tygři tak získali v závěrečném zápase základní části cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Jsme spokojení s třemi body. Musím říct, že nás Kolín ve všech čtyřech zápasech v základní části docela potrápil. Je ohromě pozitivní, že jsme zakončili základní část vítězstvím. Samozřejmě, že jsou v naší hře věci, které můžeme zlepšit. To si ještě ukážeme na videu."
Jiří Kadlec
SC Kolín
„V úvodu utkání byli domácí lepší, pak jsme ale srovnali tempo a v prostřední části jsme hráli, troufám si říct, lépe. Vytvořili jsme si šance, které jsme ale neproměnili. V závěru kvůli dvěma vyloučením na naší straně domácí dali dva góly a ty se ukázaly jako rozhodující."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec