Reportáž

Starší dorost jednačtyřicet minut vedl, nakonec smolně padl v prodloužení

Jihlava/Liberec - Starší dorostenci předvedli v Jihlavě výborný výkon, po vyrovnaném průběhu však nakonec prohráli 1:2 po prodloužení. Zpět do Liberce si tak z prvního kola nadstavby odvážejí bod.

Hned zkraje zápasu musel být brankář Kristián Novák pozorný proti střele Adama, tu zachytil a neumožnil tak domácímu střelci dorážet. V desáté minutě přišla další šance Dukly a opět se u ní nachomýtl Adam, který přihrál Musilovi. Už to vypadalo, že druhý zmiňovaný pošle kotouč do poloodkryté klece, nakonec však přispěchal maskovanému muži na pomoc Miloslav Adamec, který příležitost soupeře zneškodnil.

Během druhé poloviny úvodního dějství převzali iniciativu Tygři. Turský napřáhl na modré čáře a vyslal nepříjemnou dělovku, kterou ještě lehce tečoval Šír. Projektil změnil směr, avšak zamířil pouze těsně vedle tyče. Šelmy neproměněná šance příliš mrzet nemusela, o chvíli později totiž skórovaly. Z vrcholu třetiny tentokrát pálil Aubrecht, Habermann vyražený puk posunul k Matěji Hájkovi a gólové účty byly otevřeny.

Po přestávce nechybělo příliš k vyrovnání Dukle. Při početní výhodě vystrašilo Nováka nahození z velkého úhlu, kotouč mu výstrojí propadl, ale i tak ho gólman modrobílých zachytil včas. Záhy se krátce po sobě dostali do brejku Jaroslav Musil a Lukáš Jindra, oba však velké šance nezakončili přesně a přestřelili.

Nastolené tempo vygradovalo v závěrečném dějství. Kryštof Bouřil se dostal do dvou obrovských příležitostí, nejprve však po jeho spanilém průniku z levé strany nastavil Šťastný do dráhy střely lapačku a o pár minut později liberecký útočník přestřelil. Závěr zápasu byl pro naše mužstvo nešťastný, Slavomír Kadleček změnil dráhu kotouče po jednom z pokusů tak, že si liberecký obránce následně nešťastně vstřelil vlastní branku. V prodloužení navíc dokonal obrat Dukly využitou přesilovou hrou Jiří Slabý, jenž si počkal na odraženou ránu Lukáše Mareše.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Úvodní zápas nadstavby byl oboustranně výborný. Měl velikánské nasazení a mně se zápas hrozně moc líbil. Je škoda, že jsme sahali po třech bodech, ale máme jen jeden. Náš výkon tady v Jihlavě byl perfektní. Budeme chtít pokračovat takhle dále a v dalším utkání podat stejně kvalitní výkon."
Štěpán Moravec
Jihlava
„Viděli jsme super utkání. Byli jsme velice příjemně překvapení jak hrou naší taka hrou soupeře, zápas měl opravdu kvalitu z obou stran. My i Liberec jsme měli spousty šancí. Ty naše byly jasnější, dvakrát jsme jeli sami na branku, ale nedali jsme gól. Štěstí se k nám pak přiklonilo ve správnou chvíli a remíza po základní hrací době zápasu sluší. V prodloužení kluci perfektně sehráli přesilovku čtyři na tři a zaslouženě získali dva body."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner