Reportáž

Fantazie! Starší dorost vyloupil ve druhém kole nadstavby led silné Komety

Brno/Liberec - V Jihlavě vyválčili bod, v Brně dokonce tři! Starší dorost zvládl první hrací víkend nadstavby velmi solidně a stoupá tabulkou. V druhém největším českém městě dokráčeli svěřenci Jiřího Kudrny k vítězství především díky povedené druhé půlce utkání. Zazářili dvougóloví bek Turský a útočník Šíp.

V prvním kole nadstavby vybojoval starší dorost bod na ledě lídra tabulky z Jihlavy a na dobrý výkon chtěli navázat svěřenci Jiřího Kudrny v Brně, kterému před utkáním patřila pozice v elitní trojce. Zápas ale mnohem lépe začal pro Kometu, pohotovou dorážkou ji ve čtvrté minutě poslal do vedení Vojtěch Střondala.

Liberec však svůj tlak dokázal v první části vystupňovat. Nejprve trefil tyč Bitman a poté byl v samostatném úniku nedovoleně přibrzděný Radim Piroutek. Útočník Tygrů dostal k dispozici trestné střílení a poradil si nekompromisně.

Zkraje druhé části si Kometa vzala vedení zpět, Daniel Kowalczyk dostal přihrávku do pravého kruhu a překonal bezmocného Hrstku. Po šestnácti vteřinách ale bylo vše jinak, když chybu v brněnské rozehrávce ztrestal kapitán Liberce Vítek Turský.

Kometu v prostřední části srážela až příliš velká nekázeň a Tygři se v zásluhou jedné využité přesilovky dostali do vedení. Po kolotoči přihrávek dostal kotouč na vrchol pravého kruhu Vítek Turský, jehož dělovka v poslední minutě dvacetiminutovky skončila v brněnské síti.

Dalo se čekat, že Kometa se požene za vyrovnáním a že v její defenzivě sem tam vznikne nějaké okénko. Jednoho takového šelmy dokázaly využít. Turský po zisku kotouče vyrazil do přečíslení tři na jednoho, nahrál Janu Šírovi.

Do přečíslení se ale dostávala i Kometa. Když rychlý kontr dva na jednoho využil Matěj Svoboda, bylo to zase jen o jednu branku. Neuběhla ovšem ani minuta a Liberec v další přesilovce znovu odskočil. Patrik Šíp zamířil přesně mezi betony brankáře Holíka a zvýšil na 5:3. To už bylo pro celek z druhé největší české metropole kritické. Nepomohla ani závěrečná power-play, v níž naopak ještě zvýraznil výsledek ve prospěch Tygrů Patrik Šíp. Starší dorostenci tak do nadstavby vstoupili velmi úspěšně, k cennému bodu z Jihlavy přidali plný počet z Brna.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Přijeli jsme s mladým týmem a jsme rádi, že jsme navázali na včerejší perfektní výkon z Jihlavy. První třetina nebyla z naší strany úplně povedená, ale od druhé třetiny jsme se dostali do zápasu. Musím dnes před kluky smeknout, protože jsou fantastičtí bojovníci. Dneska jsme naší vůlí a silou zaslouženě vyhráli. Všichni hráči hráli skvěle a za to jim patří velká pochvala a dík. "
Jiří Mifek
HC Kometa Brno
„Utkání se pro nás vyvíjelo celkem příznivě. Prvních deset minut kluci předváděli hru, kterou po nich chceme. Rychle jsme přenášeli kotouče na útočníky, podařilo se nám vsítit první gól. Pak nás na chvíli zastavilo relativně přísně nařízené trestné střílení. Ani druhou třetinu jsme nezačali špatně. Podařilo se nám dát gól, ale bohužel po naší chybě v obraném pásmu jsme dostali gól na 2:2. Ve třetí části jsme hráli slušný hokej, ale přibrzdil nás gól po naší chybě a gól v oslabení. Při hře bez brankáře jsme poté inkasovali šestou branku. Soupeř ukázal v určitých pasážích větší houževnatost a zaslouženě zvítězil. "

Naši partneři

Generální partner
Generální partner