Reportáž

Starší dorost zvládl zápas proti Třinci výborně a bere tři body!

Liberec/Turnov - Liberečtí starší dorostenci se ve 3. kole nadstavby postavili proti třineckým Ocelářům. Zápas se odehrál na Zimním stadionu Ludvíka Koška v Turnově a sledovalo jej přes 200 diváků! Utkání, ve kterém byla k vidění tvrdá hra obou celků, nakonec skončilo výhrou Severočechů, kteří dokázali překonat obranu Třince hned sedmkrát!

Bílí Tygři do utkání vlétli aktivně a odměna přišla již ve třetí minutě. Trojice Šíp, Hájek a Miloslav Litera si vytvořila tlak a poslední jmenovaný se dokázal ve zmatku před brankou zorientovat nejlépe a dorazil puk za Ochmana.

Druhý gól utkání přišel v přesilovce Liberce. Turský podržel puk na modré čáře, nabil Radimu Piroutkovi, který vyslal tvrdou střelu a ta se zastavila až v síti třinecké branky. Třinec odpověděl pokusem Rašky, který však mířil nad branku Nováka.

Druhá perioda začala lépe pro hosty z Třince. Marek Havránek se v úniku nerozmýšlel a jeho střela z mezikruží zapadla do branky. Odpověď Tygrů však přišla vzápětí. Hájek vypíchl puk třineckému obránci, ujel, a následně předložil puk Miloslavu Literovi, který podruhé v zápase překonal Ochmana.

Třinci se ale podařilo opět snížit. Marek Havránek si při přesilové hře vybruslil od mantinelu a tvrdou střelou propálil Nováka. Následně byl v samostatném úniku faulován Ira, nařízení trestné střílení se mu ale proměnit nepodařilo.Přestřelka pokračovala.

Do dvoubrankového náskoku Liberec znovu odskočil ve třicáté čtvrté minutě. Bitman se natlačil do brankoviště a odražený kotouč poslal do sítě Matěj Čermák. Hned po této brance se strhal potyčka mezi Bitmanem a třineckým Homolou, za kterou byli oba jmenovaní oceněni tresty.

Vstup do třetí dvacetiminutovky vyšel lépe Tygrům. Už ve čtyřicáté druhé minutě Litera nabil Partikovi Šípovi, který střelou mezi betony překonal Ochmana a ukončil tak jeho účinkování v tomto utkání. Do branky Třince nastoupil Štěpánek. Moravanům se podařilo snížit o několik minut později, po spolupráci Indrsta se Peterkem se k puku dostal Kamil Klocek a nedal Novákovi šanci.

Šestý gól Tygrů vstřelil Kryštof Bouřil, který za Štěpánka doklepl nahození Mocka od modré čáry. A o minutu později to bylo už 7:3! Spolupráce Janů Šíra a Jeníka skončila gólovou střelou druhého jmenovaného. Třinečtí už stihli pouze korigovat skóre brankou svého kapitána Filipa Krzaka.

Minutu před koncem se ještě po tvrdém ataku Jeníka na Papaje strhla rvačka právě mezi Jeníkem a Michálkem. Pěstní souboj skončil lépe pro útočníka Liberce.

Starší dorostenci tak dokázali navázat na čtvrteční výhru proti Zlínu a připsali si důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Myslím, že to bylo dobré utkání. V nadstavbě jsou všechny zápasy kvalitní. Dnes to byla vyrovnaná bitva, i když tomu výsledek moc neodpovídá. Chci kluky pochválit za výkon a bojovnost kterou předvedli dnes i ve včerejším utkání se Zlínem. V pauze, která nás teď čeká si odpočineme a kvalitně se připravíme na utkání, která nás čekají v další fázi nadstavby. "
Roman Šimíček
Oceláři Třinec
„V dnešním zápase jsme tahali za kratší konec. Liberci se skvěle dařilo využívat šance, které si vytvořil. Nepodařilo se nám vstřelit první branku a od toho se to vše odvíjelo. Neustále jsme dotahovali, ale ve třetí třetině už Liberec definitivně zvrátil utkání na svou stranu."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec