Reportáž

Jeníkovy čtyři body zařídily staršímu dorostu další výhru

Liberec - Utkání Bílých Tygrů se Zlínem bylo na poslední chvíli přesunuto ze soboty na čtvrtek, to však se svěřenci Jiřího Kudrny nijak nezacloumalo. Přestože vedení se ujali hosté, tři body zůstaly po výsledku 4:2 pod Ještědem. Ve všech brankách Liberce měl prsty útočník Jan Jeník.

Oba týmy šly do zápasu povzbuzeny úspěšným prvním hracím víkendem nadstavbové části. Liberec urval bod v Jihlavě a porazil Kometu, Zlínu se dařilo dokonce ještě lépe. PSG zdolalo Spartu i Plzeň.

Na úvodní branku duelu se čekalo dlouhých osmnáct minut první části. Do vedení se dostal hostující Zlín, který poslal do vedení poslal Sebastian Fajkus. Tygři tak museli skousnout hořkou pilulku v podobě gólu do šatny.

Ve druhé části už to ale z pohledu domácího celku bylo o něčem jiném. Liberečtí přidali, více stříleli a dokázali trestat zlínské prohřešky proti pravidlům, kterých v součtu s pozdním příchodem ze šaten bylo hned pět. Jako první rozvlnil hostující síť v přesilové hře Jan Jeník, jenž odstartoval svůj velký večer.

Ještě do konce prostředního dějství Tygři skóre překlopili na svoji stranu. V další přesilovce putoval kotouč z hole Bitmana k Janu Jeníkovi, který podruhé v utkání překonal zlínského gólmana Hufa.

Ve třetí části Liberec si zdatně držel od Zlína jednobrankový odstup a hlídal výsledek. Těsně před polovinou periody se po asistenci Jeníka prosadil Radim Piroutek, jeho gól se později ukázal jako vítězný. Berani sice snížili na 2:3 zásluhou gólu nejproduktivnějšího hráče týmu Vojtěcha Dobiáše, ale na body to nestačilo. Vítězství severočeského celku totiž ještě stvrdil s dalším přispěním Jeníka Vratislav Kunst, a tak zůstaly všechny body po výsledku 4:2 pod Jetědem.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to dobré utkání. Jsme rádi, že jsme to doma zvládli. Zdálo se nám, že jsme se v zápase rozjížděli trochu pomaleji, ale zlepšeným výkonem jsme nakonec urvali tři body, takže spokojenost."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner