Reportáž

Zpět na vítězné vlně? Starší dorost v napínavém souboji porazil Třinec

Třinec/Liberec - Starší dorostenci ovládli napínavou bitvu s Oceláři, když dvakrát udeřili během šesté minuty. Do poloviny zápasu svůj náskok navyšovali a následně ho již udrželi až do konce duelu. Ukončili tak vydařenou sérii soupeře, který ovládl šest předchozích soubojů v řadě.

Tygři vlétli do zápasu ve velkém stylu. V čase 5:26 využili zaváhání Třince, po přihrávce Jakuba Rychlovského se prosadil Martin Maťátko. O pouhých čtyřiatřicet vteřin později se skóre měnilo znovu, Kryštof Bouřil ujížděl sám na Štěpánka, šance se nezalekl a zvýšil náskok šelem.

Jinak byla první třetina rozkouskována tresty. Ani jeden z nich však potrestán nebyl, a to i přestože se Havránek šikovně natlačil před Nováka a nepříjemně zakončoval. Liberecký gólman si nakonec připsal úspěšný zákrok. Našemu mužstvu se vyvedl i nástup do prostřední dvacetiminutovky. Martin Maťátko se ocitl sám před zařízením a dokázal propasírovat puk za Štěpánka.

Roman Will slaví s fanoušky

Třinečtí kontrovali, Raška okamžitě po obdržení kotouče přihrál Jonáši Peterkovi, maskovaný muž hostů nedokázal puk zastavit včas. Záhy ale modrobílí znovu odskočili na rozdíl tří branek. Kryštof Bouřil nasměroval puk mezi betony Štěpánka a Liberec vedl 4:1.

Nakonec se skóre během druhé třetiny měnilo ještě jednou. Třinečtí znepříjemnili Tygrům přestávku, pouhou minutu a šest vteřin udeřil Jonáš Peterek, který se prosadil z předbrankového prostoru. Po pauze si domácí vytvořili velký tlak, výrazně jim k tomu domohly vyloučení Nikoliče a Krejsy, díky nimž měli hokejisté z Moravskoslezského kraje dokonce výhodu početní výhody 5 proti 3.

Martin Maťátko

Oslabení ještě šelmy přečkaly, nicméně v osmačtyřicáté minutě napřáhl v levém kruhu pro vhazování Michal Kvasnica a snížil na rozdíl jediné branky. Vzápětí navíc Havránek nastřelil tyč a po vyloučení Aubrechta se schylovalo na krušné časy. Tygři ale ukázali svou sílu, nejenže přesilovku soupeře ubránili, ale záhy si vytvořili tlak.

Při něm sice Bouřil hattrick nezavršil, ale Liberečané se mohli radovat z důležitého vítězství. Domácím nepomohlo ani odvolání Štěpánka a následná hra v šesti mužích. Svěřenci trenéra Jiřího Kudrny se propracovali na šestou příčku tabulky, přičemž na samotný vrchol tabulky jim schází pouhé tři body!

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec