Reportáž

Dorostenci dotahovali, nakonec je Ševci přelstili v nájezdech

Zlín/Liberec - Starší dorostenci nastoupili k dalšímu duelu na zlínském ledě. Po výborné první periodě, se jim prostřední dějství vůbec nevydařilo a museli dotahovat dvougólovou ztrátu. Tu se svěřencům Jiřího Kudrny podařilo vymazat, nicméně nakonec si připsali pouze bod, jelikož Ševci ovládli nájezdovou loterii.

V první větší příležitosti duelu se ocitl Sebastian Fajkus. Ten totiž ujel do úniku, nicméně byl stíhán obráncem a jeho střela zřejmě i proto netrefila mezeru mezi betony Hrstky. Hned záhy se z pravé strany vyřítil Sedláček, rána však tentokrát pro změnu zazvonila na tyč. V druhé polovině úvodní části se výrazně ozvali Tygři. Nicméně Bouřil si na svůj hvězdný moment musel ještě počkat, jeho jedovku totiž Kořének s velkými potížemi vytěsnil nad břevno.

Šikovný útočník se dočkal ještě před přestávkou. Třiadvacet vteřin před závěrečnou sirénou vyústil tlak šelem otevřením gólových účtů. Kryštof Bouřil dorazil vyraženou střelu Dospěla přes mezi tři tyče. Jenže ve 22. minutě bylo vyrovnáno, Vojtěch Dobiáš se prosmýkl mezi obránci a v úniku zamířil přesně do "páté mezery" libereckého brankáře. A zanedlouho bylo hůř.

Bálik prohýbá svou hůl

Zlín potrestal nepřesnou rozehrávku našeho celku, Jonáš Kočiča si vyjel z rohu kluziště a zasunul puk ke vzdálenější tyči. O minutu později se prosadil ještě Vojtěch Dobiáš, jenž obdržel perfektní pas do mezikruží a svou dělovkou rozvlnil síť za Hrstkou. Šelmy se nevzdávaly a těsně po odbití poloviny střetnutí snížily. K odraženému kotouči se před zařízením dostal Martin Maťátko. Během prostřední periody ještě Liberečtí orazítkovali konstrukci branky, vyrovnání se už ale nekonalo.

Naše mužstvo se díky bojovnosti dočkalo během finální části. Ve 49. minutě ještě Rychlovský neproměnil brejk, avšak záhy, během stejného oslabení, nalezl Piroutek z druhé vlny najíždějícího Kryštofa Bouřila, který skóroval a připsal si druhou branku v utkání. V samotném závěru základní hrací doby ještě odmítl příležitost ke skórování Šíp, jenž se ocitl sám před Kořénkem a zápas tak čekalo rozuzlení v podobě nastaveného času.

Během prodloužení mohli skórovat Berani, rána z mezikruží však nakonec rozhodnutí neznamenala. Diváci tak byli svědky i samostatných nájezdů. V těch skóroval Dobiáš a Šír, přijít na řadu tudíž musela náhlá smrt. Podobu výsledku nakonec stanovil Tomáš Dřímal, když trochu se štěstím procedil kotouč za brankovou čáru a přisoudil bonusový bod Ševcům.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Nechytli jsme začátek první třetiny, ale pak jsme hru vyrovnali a šli do vedení. Nevyšla nám pětiminutovka ve druhé třetině, ale pak jsme se zase o zápasu vrátili. Mohli jsme získat i tři body. Je to škoda, ale bylo to vyrovnané utkání."
Zdeněk Sedlák
Zlín
„Kluci do toho dali po včerejším zápase maximum. Mrzí nás, že soupeř vyrovnal na 3:3, ale jsme rádi, že se nám konečně podařily nájezdy."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner