Reportáž

U20 na Spartě málem přišla o tříbrankový náskok. V závěru jí ale podržel skvělý Polášek

Praha/Liberec - Liberecká dvacítka v první třetině vybojovala velmi slibný náskok, když během necelých tří minut třikrát skórovala. Sparta ovšem snížila na rozdíl jediné trefy a až do závěru neustávala v náporu. Roland Polášek ale v bráně čaroval a v závěrečných minutách umlčel domácí střelce.

Utkání začali aktivněji domácí, kteří mohli hned dvakrát skórovat, Tygry ovšem nejdříve zachránila tyč a poté předvedl skvělý zákrok Roland Polášek. Nápor Sparty v úvodních minutách Liberečtí přečkali a poté sami udeřili. Jan Žemba se z rohu natlačil až do brankoviště a přízemní střelou otevřel skóre – 0:1. O chvíli později už to bylo o dvě branky. Dělovku Václava Burdy totiž vyrazil Wolf přímo na hůl Radima Piroutka, který dorazil kotouč za brankovou čáru – 0:2.

Šelmy ovšem stále neměly dost. Osmnáct vteřin po druhém gólu nahrál Jakub Rychlovský mezi kruhy Janu Žembovi a ten potřetí překonal gólmana Pražanů - 0:3. Ti poté vrhli všechny své síly do útoku, dlouho se jim ale nedařilo překonat Rolanda Poláška, který si poradil i s přečíslením tři na jednoho. V závěru první třetiny se tým z hlavního města přeci jen dočkal, když Komárkovu ránu od modré tečoval do sítě Adam Bílek - 1:3.

Prostřední dvacetiminutovku začali tlakem pro změnu hosté, jenže tentokrát Wolf svůj celek podržel. V pětadvacáté minutě našel Wojnar svou přihrávkou Davida Schwambergera, jenž svou nekompromisní střelou z mezikruží snížil na 2:3. Vzápětí mohl tentýž hráč vyrovnat, z bezprostřední blízkosti si ale tentokrát vylámal na Poláškovi zuby. Poté nevyužil obrovskou příležitost Wojnar, který minul napůl odkrytou bránu.

V závěrečném dějství se Sparta vrhla za vyrovnáním. Sám před Poláškem se ocitl Larsen, jeho bekhendovou kličku však liberecký gólman vystihl. Následně mohl skórovat Pšenička, který se na středu dostal k odraženému kotouči. Jeho svižný projektil ale Polášek ukryl do své lapačky. Poslední minuty zápasu přinesly velké drama. Domácí zkusili hru v šesti a vypracovali si několik gólových šancí, jenže pokaždé ztroskotali na skvělém brankáři Tygrů.

Jednobrankové vedení nakonec Liberečtí s vypětím všech sil udrželi a především díky fantastickému Rolandu Poláškovi si připsali první body do nadstavbové tabulky.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner