Reportáž

Odvetu s Litvínovem šelmy dobře rozjely, na výhru to ale nestačilo

Liberec – S téměř kompletním A-týmem vyjeli Bílí Tygři k druhému přátelskému utkání, jež sehráli na domácím ledě proti litvínovské Vervě. Gólově nabitou první třetinu vystřídala slabší druhá, a tak se chleba lámal až v samotném závěru. V něm Litvínov kompletně otočil stav skóre a odjíždí z Liberce s výhrou 3:2

Hned od prvních minut měli liberečtí fanoušci o zábavu postaráno. Už v úvodu páté minuty šly totiž šelmy do vedení, když si během přesilové hry z levého kruhu povyjel Róbert Lantoši a nekompromisně zakončil. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a rovněž Litvínovští dokázali zužitkovat početní výhodu. Tvrdou ránu Jareda McIsaaca těsně před Petrem Kváčou tečoval Matúš Sukel'.

Bílí Tygři však hýřili aktivitou a ještě v rámci první periody si vzali vedení zpět. Tomáš Filippi z pravé strany kluziště našel mezi kruhy najíždějícího Vojtěcha Budíka, který propálil Zajíčka na zadní tyč.

V úvodu druhé části se Severočechům naskytly hned dvě přesilovky, ovšem k jejich smůle se jim ani jednu nepodařilo zužitkovat. Poté se osmělili také hosté, kteří zasypali liberecké brankoviště několika nebezpečnými pokusy. Nejblíže ke gólu byl v polovině hrací doby Sandberg, ten však z bezprostřední blízkosti nepřekonal Petra Kváču.

Začátek třetího dějství s sebou přinesl zápletku. Jakubu Dvořákovi šikovně vypíchl kotouč ve středním pásmu Matúš Sukel' a rázem se hnal sám na libereckého maskovaného muže. Když už byl litvínovský útočník v mezikruží, tak se napřáhl a dělovkou srovnal stav skóre.

Sedm minut před koncem dokonce Chemici otočili vývoj zápasu. Během početní výhody Matúš Sukel' skvěle nabil připravenému Nicolasi Hlavovi na brankovišti a ten následně procpal hrací předmět mezi tři tyče liberecké svatyně.

Poslední chvíle na ledě ještě okořenil souboj obránce Vojtěcha Budíka a útočníka Matěje Pekaře. Vítězně z něj vzešel liberecký borec.

Bílí Tygři tak nedokázali Vervě oplatit předchozí měření sil a prohráli těsně 2:3.


Ohlasy trenérů

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Utkání bylo vyrovnané, začátek jsme, si myslím, měli lepší než soupeř. Ve druhé třetině Litvínov malinko přidal a začal nás přehrávat v osobních soubojích. Byl to pro nás opět těžký soupeř. Byl oproti nám rozehranější a místy i rychlejší. Byť jsme si vytvořili vícero šancí, tak jsme využili jen jednu přesilovku. Verva naopak zužitkovala dvě, je to jejich známá zbraň. Bohužel výsledek ovlivnil i zbytečný faul v útočném pásmu sedm minut před koncem. To se nám nesmí stávat."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner