Aktuální zprávy

Filip Pešán oznámil nominaci na Beijer Hockey Games, do Švédska pojedou tři Tygři!

Liberec - Bývalého libereckého trenéra Filipa Pešána čeká třetí turnaj na lavičce českého národního týmu. V nominaci na švédské Beijer Hockey Games chybí hráči z KHL, v Mälmo si naopak zahrají hráči ze skandinávských klubů a z české extraligy. Pozvánku obdrželi i tři Tygři!

Stejně jako předešlé podniky Euro Hockey Tour se turnaj bude hrát pod přísnými hygienickými podmínkami a pouze na jednom místě, letos bude však místo tradičního Stockholmu dějištěm švédské Malmö. A ani tentokrát v nominaci nebude chybět Radan Lenc, který se zatím zúčastnil všech reprezentačních akcí v této sezóně. Minule v Moskvě dokonce plnil roli asistenta kapitána a zaznamenal tři kanadské body.

V ruské metropoli se v prosinci představil i Ondřej Vitásek, který do Švédska také odcestuje. Důrazný obránce se během sezóny vrátil z ruské KHL zpět do Liberce, kde se okamžitě zařadil mezi opory obranných řad. Naopak pro Michala Birnera budou Beijer Hockey Games prvním letošním reprezentačním turnajem, kterého se zúčastní. Zkušený útočník je nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů, bude se mu dařit i v národním dresu?

Trenér Filip Pešán ukázal i na dva bývalé Tygry. V brance se představí Dominik Hrachovina, jenž pod Ještědem působil v minulé sezóně. Šanci dostane i exliberecký útočník Jan Ordoš.

Český národní tým do turnaje vstoupí ve čtvrtek 11. února zápasem proti Švédsku. V sobotu je pak čekají Finové a na závěr se v neděli utkají s Ruskem. My všem Tygrům přejeme hodně štěstí!

Nominace České republiky na Channel One Cup

Brankáři:

Patrik Bartošák (Lahti, Finsko), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko), Nick Malík (Sault Ste. Marie, OHL).

Obránci:

Michal Moravčík (Tappara Tampere, Finsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli, Finsko), Libor Šulák (Kärpät Oulu, Finsko), David Musil (HC Oceláři Třinec), Ondřej Vitásek (Bílí tygři Liberec), David Němeček (HC Sparta Praha), Filip Král (HC Kometa Brno).

Útočníci:

Michal Birner, Radan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), David Tomášek (HC Sparta Praha), Matěj Stránský, Michael Špaček (oba HC Oceláři Třinec), Petr Holík (HC Kometa Brno), Jiří Smejkal (Tappara Tampere, Finsko), Radek Koblížek (Kärpät Oulu, Finsko), Jan Ordoš (Oskarshamn, Švédsko), Ondřej Roman, Matěj Blümel (oba HC Dynamo Pardubice), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Dominik Lakatoš (HC Vítkovice Ridera), Oscar Flynn (BK Mladá Boleslav).


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner