Aktuální zprávy

Finální fáze přípravy odstartovala! Tygři na ledě se Šimkem i čerstvou posilou

Liberec – Na ledě chyběl pouze lehce zraněný Petr Kváča a kanadská posila Christian Thomas. Jinak měl trenér Filip Pešán k dispozici kompletní „A“ tým, který v pondělí zahájil poslední fázi letní přípravy!

Na začátku července dostali Tygři dovolenou, aby se po třech týdnech znovu sešli v areálu Home Credit Areny. V pondělí hráči absolvovali testování, následně už se naplno rozjela finální fáze přípravy. Ta potrvá až do začátku nadcházejícího ročníku. „První dva až tři týdny budeme trénovat od pondělí do čtvrtka na ledě, pátek až neděle budou volné. Stále je ale pro nás prioritou silová příprava na suchu. Led je zatím taková dovedností část pracovního dne,“ popisuje nejbližší program mužstva hlavní trenér Filip Pešán. „V půlce srpna už nám začínají i přátelské zápasy, ostrá sezóna ale odstartuje až za dva měsíce, takže na vše máme spoustu času,“ dodává.

Do přípravy se již zapojil téměř kompletní „A“ tým, včetně Radima Šimka. „Byl jsem na ledě po dvou měsících, takže se cítím trochu unaveně. První krok jsem málem zakopnul, ale zapotil jsem se a užil si to,“ říká zkušený bek, který se pod Ještěd vrátil po sedmi letech v zámoří. „Asi po dvou minutách tréninku jsem si vzpomněl, jak se mi tu tehdy dařilo. Snad se mi to povede zopakovat,“ svěřuje se.

Trenér Filip Pešán o prvním tréninku
Cítil jsem z kluků hodně energie. Léto jsme si zpestřili měsícem na ledě, i tak si ale myslím, že se sem kluci po dovolené těšili.

Po ledě se proháněl i Martin Ryšavý, nejčerstvější posila Liberce. „Přijel jsem v neděli večer. Pan Pešán mě vzal do šatny a byl jsem z ní unešený. Agenti i on mi říkali, že zázemí je skvělé, ale až teď jsem ho viděl na vlastní oči. Máme tu vše, co potřebujeme,“ popisuje své první dojmy.

Zkušené matadory a členy základní sestavy doplnila tradičně i skupina juniorů. Z „áčka“ se tréninku nezúčastnila pouze kanadská posila Christian Thomas a lehce zraněný brankář Petr Kváča. „Petr má drobnou indispozici, kterou si možná způsobil tím, že během volna trénoval zbytečně moc. Vlastně jsem rád, že si teď chvíli odpočine. Christian dorazí 1. srpna, jak jsme se domluvili. Zatím se připravuje sám na ledě v Kanadě,“ uvedl hlavní kouč Filip Pešán.

První přátelské utkání sehrají Liberečtí 15. srpna v Litvínově, o pár dní později bude následovat domácí odveta. Na konci srpna Liberec odcestuje na turnaj La Coupe des Bains ve Švýcarsku, kde změří síly se třemi tamními celky. Generálkou bude poté dvojzápas s Kladnem v září. Rozpis přípravných duelů naleznete zde. Do extraligové sezóny 2024/25 vstoupí Severočeši 18. září.


Po úterním tréninku proběhlo i tradiční setkání s médii

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner