Ohlasy k zápasu

Máme na čem pracovat, říká po dvojzápasu s Litvínovem Adam Musil

Liberec - Svěřenci Filipa Pešána mají za sebou v rámci přípravy na nadcházející ročník dva souboje s Litvínovem. V obou případech šly šelmy do vedení jako první, na straně radující se z výhry však byli pokaždé chemici. „Litvínov dal dva góly v přesilovce, což bylo rozdílové a utkání se tam zlomilo. Musíme být ale lepší ve všech směrech a nesvádět to jen na oslabení,“ hledal příčiny domácí prohry Adam Musil.

Jak hodnotíš přípravné dvojutkání s Litvínovem?
Dva zápasy a dvě prohry, máme na čem pracovat. Takhle jsme si to nepředstavovali, ale prostě to tak je. Máme čas se z toho ponaučit a věřím, že to bude už jen lepší a lepší.

V čem byli chemici lepší a na co je podle tebe nutné se v dalším průběhu přípravy zaměřit?
Litvínov dal dva góly v přesilovce, což bylo rozdílové a utkání se tam zlomilo. Musíme být ale lepší ve všech směrech a nesvádět to jen na oslabení. Je potřeba zapracovat na spoustě věcí, třeba pravidelně vytvářet šance, hrát stejně celých šedesát minut a nemít zbytečné výkyvy. Možná si to občas trochu zjednodušit a hrát efektivní hokej. Trenéři nám k tomu ještě řeknou víc a probereme to.

V obou duelech byl jedním z tvých kolegů v lajně Christian Thomas. Co říkáš na vaši spolupráci?
Je to podle mě výborný a pracovitý hokejista. Hraje se mi s ním dobře a věřím, že nám to spolu půjde jen lépe. Jsme rádi, že máme v týmu hráče jeho kvalit. Má výbornou střelu, skvěle bruslí a je radost s ním hrát.

Do Liberce ses vrátil po třech letech. Byla díky tomu tvá aklimatizace na „nové“ prostředí o to rychlejší?
Určitě ano. Znám tu spoustu lidí, zázemí, město… To mi samozřejmě hodně usnadnilo přechod. Každý rok je ale nový a člověk musí makat naplno. Nespoléhat se na to, že už někde působil, protože jsou tu noví hráči a trenéři, než tu byli předtím. Člověk se chce neustále ukazovat a přesvědčovat okolí, že je na něj spoleh. Jdu den ode dne a věřím, že se mi práce bude vyplácet.

V předsezónním rozhovoru jsi říkal, že se chceš pod Ještědem vrátit ke své hře. Cítíš, že se ti to daří?
Podle mě ano. Samozřejmě vím, že je v mé hře spousta věcí, na kterých chci ještě pracovat, ale je to podle mě na dobré cestě.

V následujícím týdnu vás čeká turnaj ve Švýcarsku. Jaká očekávání máš od tohoto výjezdu?
Já osobně se moc těším. Bude hezká změna zahrát si proti kvalitním týmům také z jiné ligy a věřím tomu, že to pro nás bude skvělá zkouška. Švýcarsko jako takové je samozřejmě na týmové stmelení hezké samo o sobě. Je super, že můžeme strávit čas pospolu a trochu se lépe poznat.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 13:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice