Rozhovory

Obránce Ivan k přípravě: V takovém horku je fajn se zchladit na ledě

Liberec - Téměř kompletní mužstvo se minulé pondělí sešlo v areálu Home Credit Areny, aby zahájilo finální fázi letní přípravy. Nechyběl ani slovenský obránce Michal Ivan, jenž v létě podepsal s klubem novou, dvouletou smlouvu. „V Česku bych angažmá nerad měnil, jsem tu spokojený," svěřil se.

Než se liberečtí hokejisté vrhli do finální fáze přípravy, bylo jim dopřáno dvoutýdenní volno. Michal Ivan však i nadále trénoval doma na Slovensku. „V přípravě jsem plynule pokračoval dál, jelikož jsem měl volno posunuté kvůli mistrovství světa. Trénoval jsem doma, ale těšil jsem se na led, v těchto horkých dnech je příjemné se zchladit na ledové ploše.“

Celý tým je před sezónou již téměř kompletní a v kabině se objevují i nové tváře. Nechybí ani nové posily ze Slovenska. „Je fajn mít tu k sobě krajany, s Dávidem Hrenákem i Miroslavem Muchou se znám. Jsem rád, že právě oni obohatili náš tým,“ líčí spokojeně rozšíření Ivan.

Změny ale neproběhly jen v hráčské sestavě, došlo také k transformaci trenérského štábu. Kromě hlavního trenéra Filipa Pešána nově v realizačním týmu figuruje i Boris Žabka, bývalý slovenský obránce, jenž bude mít na starost právě beky. „S Borisem jsme už stihli prohodit pár slov nejen o tréninku, ale i o uplynulém mistrovství světa,“ hovoří Ivan o tom, jak probíhá navazování vztahů s trenéry. „S hlavním koučem Pešánem jsem ještě příliš nehovořil, ale věřím, že i to brzy přijde,“ dodává.

Svým dosavadním počínáním pod Ještědem si slovenský rodák zajistil smlouvu s Bílými Tygry na další dva roky. „V Čechách bych nerad angažmá měnil, jsem v Liberci velmi spokojený a jsou tu skvělé tréninkové podmínky. Mám radost, že jsme se s vedením domluvili a já tu mohu pokračovat dál,“ říká Ivan na svůj nový kontrakt.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner