Rozhovory

Srdce mi v Liberci zůstalo. Těším se na spolupráci, hlásí nový asistent Žabka

Liberec – V letech 2006 až 2009 působil Boris Žabka u Tygrů jako hráč. Nyní se po letech na sever Čech vrací, tentokrát už v roli asistenta hlavního trenéra. „Jsem moc vděčný za tuto šanci. Doufám, že budeme úspěšní,“ říká bývalý bek.

Je to pro vás velký návrat do Liberce. Bylo těžké rozhodování opustit Olomouc po jedné sezóně?
Jsem samozřejmě rád za šanci, kterou tu dostávám. Zažil jsem tu jako hráč několik krásných let, takže jsem se moc těšil. Znám prostředí i Filipa (Pešána, pozn. red.), takže vím, do čeho jdu. V Olomouci se objevily nějaké osobní důvody, kvůli kterým jsem musel skončit. S klubem to nemělo nic společného, byl jsem tam spokojený.

Na starosti budete mít především obránce. Jak nahlížíte na libereckou defenzivu?
Zatím se s ní spíše seznamuji. Některé kluky mám nakoukané, některé musím teprve poznat. Zpětně se dívám i na nějaké zápasy. Ještě ale nejsme v kompletním složení, takže uvidíme, kdy se celá obrana sejde.

U Tygrů je „áčko“ hodně propojené s mládeží. Jak vám toto vyhovuje?
Je to jedna z věcí, které mě baví. Moc se těším na spolupráci s mládežnickými trenéry, snad najdeme společnou řeč a vychováme nějaké hráče.

Klub v posledních letech prožíval velmi úspěšné období. Vnímal jste to nějak?
Působil jsem v jiném týmu (do roku 2018 jako asistent trenéra Mladé Boleslavi, pozn. red.), takže když nás Tygři poráželi, nebylo to samozřejmě příjemné. Srdce mi tu ale zůstalo, prožil jsem tu hezká léta. Moc děkuji za šanci tu být a věřím, že budeme úspěšní.

Jak moc se to tu změnilo od té doby, co jste pod Ještědem působil jako hráč?
Kabina je k nepoznání, podmínky jsou to nevídané. Zbytek teprve ještě uvidím, přece jen jsem tu tři čtyři dny.

Čím vás nabídka Filipa Pešána zaujala?
Už se dlouho známe a podle mě jsme si sedli jak po lidské, tak po pracovní stránce. Filip už toho hodně dokázal, což mě také lákalo. Těším se na spolupráci.


Boris Žabka v diskusi s T.J. Melanconem

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner