Aktuální zprávy

Starší dorost vyřadil v play-off Hradec 3:0 na zápasy a postoupil do čtvrtfinále!

Liberec – Jako první z mládežnických kategorií vtrhli do vyřazovacích bojů naši starší dorostenci. V osmifinálových duelech ukázali jako správní Bílí Tygři hlad po úspěchu a dokázali východočeské soupeře vyřadit ve třech zápasech.

Přestože konečný výsledek série vypadá poměrně jednoznačně, postup se nerodil vůbec snadno. V prvním duelu si svěřenci trenéra Jiřího Kudrny vytvořili náskok 3:0, ve třetí třetině však Mountfield dokázal snížit na rozdíl jediné branky! Až v 57. minutě vrátil našim mladíkům klid na hokejky čtvrtou brankou Vítek Turský.

Páteční druhé utkání se pro Tygry naopak od úvodních minut nevyvíjelo příliš dobře. Hosté se dostali do vedení 2:0, které až pět sekund před koncem první periody korigoval Martin Starosta. Následovalo dlouhé obléhání branky Mountfieldu, které nakonec tři minuty před koncem přineslo ovoce, když vyrovnal Petr Wiencek. Duel se tak protáhl až do nájezdů, které rozhodl jako jediný úspěšný exekutor Jan Jeník.

K třetímu zápasu se série stěhovala na východ Čech. Tam následovalo drama, kterému přitom ještě v polovině zápasu nic nenasvědčovalo. Bílí Tygři se i zásluhou čtyř bodů Jana Jeníka dostali do vedení 5:0, domácí se však nevzdali! Ve 47. minutě snížil Dvořák dokonce na 4:5, těsně vedení už však naši mladíci dokázali udržet a postup do čtvrtfinále si nenechali vzít.

Trenér Kudrna tak mohl i přes velké nervy být s výsledkem spokojen. „Ubránili jsme to s vypětím všech sil, s přispěním výborného výkonu brankáře Žajdlíka a kolikrát i se štěstím. Celý tým Hradce má ale můj hluboký respekt a obdiv, jsou to velcí bojovníci. Věděli jsme, že tihle kluci play off hrát umí a něco v něm vyhráli. Byl to pro nás možná vůbec nejtěžší protivník, kterého jsme mohli dostat, i vzhledem k hodně záporné bilanci ze základní části,“ připomněl, že během základní části starší dorost nad Mountfieldem ani jednou neuspěl.

Nyní mladí Tygři čekají na svého dalšího soupeře, s nímž změří síly ve čtvrtfinále. Nezbývá než věřit, že je postup přes silný Hradec nakopne k podobné jízdě, jako před dvěma lety, kdy dokázali extraligu staršího dorostu ovládnout.

Ondřej Chrtek s kotoučem na holi

Mezitím už odstartovaly také osmifinálové série play-off DHL Extraligy juniorů. V základní části se svěřenci trenéra Petra Hakena umístili na celkovém desátém místě a čeká je tak stejný soupeř, jako starší dorostence – Mountfield HK. S nimi měli během základní části vyrovnanou bilanci, každý tým si připsal jedno vítězství po šedesáti minutách hry a jedno po nájezdech.

Jak si naše juniorka povede v play-off? Výsledek prvního duelu v Hradci Králové se dozvíte už v úterý večer na webu naší mládeže. V sobotu a v neděli pak čekají juniory domácí duely proti Mountfieldu, přijďte tedy naše naděje podpořit! Více o sérii s Východočechy naleznete zde.

Matěj Paločko oslavuje vstřelenou branku

Ve středu navíc vstoupí do vyřazovacích bojů také mladší dorost. Ten čeká nevyzpytatelný Chomutov, se kterým se Tygři v průběhu sezony vzhledem k rozdělení do skupin ani jednou neutkali. Dokáží si mladíci po skvělé jízdě základní částí ELIOD Extraligy mladšího dorostu s Piráty poradit?

Podle trenéra Milana Plodka nečeká Tygry snadný úkol. „Je to velmi kvalitní celek s hráči z reprezentace U16. Takže víme, že to bude boj doslova o každý metr ledu až do konce série. Do každého utkání půjdeme s pokorou a užijeme si každý okamžik na ledě, ať už bude jakkoliv dlouhý. Jsme maximálně soustředění a natěšení na prvního soupeře. Všichni se těšíme, až to ve středu vypukne,“ říká.

Právě ve středu od 15 hodin odehrají mladší dorostenci ve Svijanské areně první domácí utkání. Také oni potřebují vaši podporu, připravme jim společně tu správnou atmosféru! Přijďte našim dorostencům fandit! Více o jejich blížící se osmifinálové sérii se dočtete zde.

Matěj Hájek oslavuje vstřelenou branku

Nezapomeňte během play-off sledovat náš mládežnický web, kde naleznete spoustu zajímavých článků a aktualit, jako například popis dne zápasu z pohledu Tomáše Nezbedy. Buďte s námi také během play-off našich hokejových nadějí!

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner