Preview k zápasu

Tygři hostí Dynamo. Přidají třetí domácí výhru?

Liberec - Ani na karlovarském ledě Tygři neprolomili sérii venkovních proher, která je od začátku sezony provází. Nyní se však svěřenci Filipa Pešána vrací pod Ještěd, kde vyzvou Pardubice. Doma byly šelmy doposud stoprocentní, když porazily Mladou Boleslav i kladenské Rytíře. Přidají další domácí výhru? Nedělní utkání začíná v 16:00.

Venkovní trápení

Pod Ještědem započali Tygři sezonu vítězně, pak ale přišla série tří porážek, kterou přerušili domácí výhrou proti Kladnu. Páteční utkání v Karlových Varech však jen prodloužilo sérii venkovních proher, když vinou gólů ve třetí třetině Liberečtí ztratili naději na výhru, a tak stále marně čekají na první venkovní body.

Naopak Dynamo se veze na vítězné vlně a z každého dosavadního zápasu si připsalo cenné body do tabulky. Jediným týmem, který zatím dokázal přetrhnout sérii pardubických výher, byla Sparta, která brala dva body až v samostatných nájezdech. Poslední odehrané utkání proti Plzni opanovali Pardubičtí poměrem 4:1.

Filip Pešán o utkání v Karlových Varech
Rozhodla branka, kterou jsme inkasovali v naší přesilové hře, kdy jsme soupeři nahráli před naší prázdnou bránu.

Koho sledovat

Mladí hráči dostávají v Liberci v letošní sezoně velký prostor. Jedním z nich je i Jaromír Pérez, který se mezi staršími rozhodně neztrácí. Při posledním zápase v Karlových Varech přidal na své konto asistenci, když spolu s Tomášem Galvasem, teprve sedmnáctiletým obráncem, přihrávali na gól Vojtěchu Budíkovi. Budou mladíčci zářit i proti Dynamu?

Lukáši Radilovi se střelecky daří, čemuž nasvědčuje i fakt, že jen v posledních dvou utkáních vstřelil pět branek. Dokáže ho liberecká defenziva zastavit?

Doma se daří

Se šestnácti body se Dynamo drží na druhém místě tabulky, takže do Liberce zavítá velmi atraktivní soupeř. S loňským vítězem základní části Tygři v uplynulé sezoně sváděli vyrovnané boje, o čemž svědčí i bilance 2:2 na zápasy. Letos oběma celkům prospívá domácí prostředí, Liberec i Pardubice doma zatím ještě neprohrály.

Bude toto tvrzení platit i nadále? Zvítězí Tygři a ukončí tak vítěznou šňůru Dynama, která trvá již tři kola? Odpovědi na otázky se dozvíme v neděli, začínáme v 16:00!

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner