Reportáž

Tygři padli doma s Litvínovem. Rozhodla druhá třetina

Liberec – Divoká první dvacetiminutovka zápasu s Litvínovem nabídla po dvou gólech od obou mužstev. Ve druhé periodě se ovšem prosazovali už jen chemici, kteří si vypracovali dvoubrankový náskok a ten udrželi až do konce. V utkání také došlo na překonání důležitého milníku – kapitán Tomáš Filippi zaznamenal 332. kanadský bod za Tygry a stal se tak klubovým rekordmanem.

Kvůli opatrnému začátku museli diváci na první branku čekat až do 10. minuty, kdy dělovkou z pravého kruhu rozvlnil za Králem síť Jared McIsaac. Vzápětí ale Martin Faško-Rudáš z podobného místa využil přesilovku a vyrovnal skóre. Tygři se radovali i v další početní výhodě, když povedený ťukec na jeden dotek zakončil opět Martin Faško-Rudáš. Primární asistenci si na tomto gólu připsal Tomáš Filippi, jenž zaznamenal svůj 332. bod v libereckém dresu a stal se tak nejproduktivnějším hráčem v historii klubu!

Tomáš Filippi o přesilovkách
Dokázali jsme z nich sice dvakrát skórovat, ale pak jsme dostali smolný gól do kabiny. Tohle bychom si rovněž měli pohlídat.

Do kabin se ale nakonec šlo za stavu 2:2, když na brankovišti úspěšně operoval Nicolas Hlava. Druhá část byla poté zcela v režii hostů. Nejdříve Jared McIsaac nekompromisní střelou od modré potrestal vyloučení Ryšavého, načež se po zaváhání v rozehrávce Tygrů prosadil i Filip Sandberg.

V závěrečném dějství se svěřenci Filipa Pešána snažili aspoň o kontaktní trefu, jenže Litvínovští už si svůj náskok pohlídali a udrželi na startu sezóny neporazitelnost.


Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Jsme samozřejmě zklamaní z toho, že jsme prohráli doma a nemáme ani bod. Odehráli jsme slušnou první třetinu. Hodně nás bohužel nalomil gól do šatny na jejím konci, tu situaci jsme měli vyřešit lépe. Litvínov ukázal velkou kvalitu. Bylo vidět, že ještě v této sezóně neprohrál a má formu. O to větší škoda, že jsme takto inkasovali. Kdybychom šli do kabiny s vedením, tak si myslím, že bychom na to navázali výkonem ve druhé části, která se nám ale vůbec nepovedla. Soupeř nám odskočil a poté už si výsledek zkušeně pohlídal. My jsme udělali i několik útočných faulů, jež byly zbytečné a ubraly nám hodně sil. Soupeř zaslouženě vyhrál. Naše hra měla nějaké parametry jen v první třetině, následně jsme se z utkání začali postupně vytrácet."
David Kočí
HC Verva Litvínov
„Za vítězství jsme moc rádi. V Liberci to jsou vždy těžké zápasy, takže si tří bodů velmi ceníme."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
Pilsen Wolves
×
Odehrané v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Bílí Tygři Liberec