Preview k zápasu

Tygři se vrací domů! Polovinu základní části zakončí s Vítkovicemi

Liberec – Dlouhá série venkovních duelů je u konce a Tygři si po dlouhé době opět zahrají před svými fanoušky. Zápas s atraktivním soupeřem z předních pozic tabulky začne v neděli netradičně již v 15:00!

Vydařená série

Dlouhou venkovní sérii čítající šest utkání zakončili Tygři v dobré formě. Nejdřív si totiž vyšlápli na vedoucí tým z Pardubic a následně uspěli i na ledě Karlových Varů, proti kterým si Petr Kváča připsal své letošní první čisté konto.

Také Vítkovice půjdou do vzájemného klání s dobrou náladou, neboť drží šňůru čtyř vítězství. Ridera tak stále nahání vedoucí celek extraligy a i díky tomu, že Dynamo padlo právě s Libercem, se na něj bodově dotáhla. Nutno však podotknout, že Východočeši mají jedno utkání k dobru.

Koho sledovat

Jedním z klíčových mužů v zápase s Karlovými Vary byl bezesporu Petr Kváča. V utkání totiž kryl všech 39 střel Energie a výrazně se tak podílel na výhře 2:0.

Ve vítkovickém týmu se zatím v dobrém světle ukazuje teprve třiadvacetiletý Petr Chlán. Za Rideru totiž pravidelně nastupuje a důvěru trenérům už splatil šesti góly.

Útočná esa

Libereckou defenzivu čeká v neděli skutečně velká výzva. Vítkovice totiž nastřílely už 85 branek a jsou v tomto ukazateli vůbec nejlepší v extralize. Navíc disponují ofenzivními esy v podobě Dominika Lakatoše a Robertse Bukartse, kteří se dělí o první příčku mezi všemi střelci české nejvyšší soutěže. Zpět do formy se po zranění navíc postupně dostává Peter Mueller.

Navážou Tygři na dvě venkovní výhry a uspějí proti týmu, který bojuje o samé čelo extraligového pelotonu? To se dozvíme již v neděli. POZOR! Utkání s Vítkovicemi začne netradičně již v 15:00!

Poslední vzájemný zápas

Branky a nahrávky: 15. Kalus (Mikuš, Mueller), 20. Bukarts, 23. Dej (Kalus, Lindberg), 24. Bukarts (Mueller, L. Kovář), 25. Raskob (Mueller, Krieger), 55. Krieger (Lakatoš) – 5. Balinskis (Filippi), 44. Jelínek (Rychlovský), 58. Ordoš (Filippi, Rosandić).

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 13:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice