Reportáž

Tygři vracejí čtvrtfinále do Prahy! Emotivní zápas vyhráli 4:2

Liberec - Čtvrté pokračování čtvrtfinálové série se Spartou rozehrávali svěřenci Patrika Augusty s vědomím, že prohra by jim ukončila sezónu. Bílí Tygři ovšem předvedli skvělý výkon a utkání plné emocí dotáhli do vítězného konce!

První třetina byla na zajímavé příležitosti oboustranně skromná. Asi nejblíže ke změně skóre měl hostující Horák, který po přihrávce zpoza klece těsně minul horní roh. To druhá část už toho nabídla o poznání víc! Ve 24. minutě našel T.J. Melancon od zadního mantinelu Jakuba Klepiše, jehož zakončení propadlo okolo bližší tyče až za čáru - 1:0. Sparta přišla s odpovědí vzápětí, když se z kruhu prosadil Adam Polášek - 1:1.

Petr Kváča o zápasu
Odvrátili jsme vyřazení a vrátili sérii do Prahy, takže mi spadl kámen ze srdce. Nic ale nekončí, musíme se dobře připravit na další utkání.

Do vedení se Liberečtí vrátili v přesilové hře. Do odraženého puku mezi kruhy plácl Adam Klapka a Machovský na pohotovou střelu nedokázal zareagovat - 2:1. Třetí dějství tedy Severočeši rozehrávali v lehké výhodě. Oba týmy pak – podobně jako v pátek – hrály hodně ostražitě a šancí k vidění moc nebylo.

V 51. minutě se ale skóre znovu měnilo. Jakub Klepiš zpoza brány krásně našel Mislava Rosandiče, který měl mezi kruhy spoustu času na přesný průstřel - 3:1. Petr Kváča pak předvedl dost možná zákrok sezóny, když tygřím skokem neuvěřitelně chytil dorážku Řepíka do prázdné brány! Sparta se nicméně přece jenom radovala ze snížení zásluhou Tomáše Pavelky - 3:2. Pražané se tlačili za vyrovnáním, ovšem Kváča byl proti a fantasticky držel svůj tým. V závěrečném náporu lapil i šanci kanonýra Chlapíka a dovedl Liberec ke snížení v sérii, které v poslední minutě ještě pojistil Dávid Gríger při sparťanské power-play - 4:2.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Byl to parádní play-off zápas, který byl ještě o něco vyhrocenější než ten předchozí. Musím před týmem smeknout. Od rána z něj bylo cítit, že to chce změnit. Fantastický brankář nám dal poté šanci uspět, což se nám nakonec povedlo."
Josef Jandač
HC Sparta Praha
„Bylo vidět, že Liberec už hrál o vše a že je to těžký soupeř. Hrál se urputný hokej. Ve třetí třetině jsme bohužel neproměnili některé vyložené šance. Rovněž jsme mohli sehrát lépe závěrečnou hru bez brankáře."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner