Rozhovory

Udělám maximum pro to, abych mohl hrát první kolo, slibuje Bulíř

Liberec - Podle slov Filipa Pešána má ze všech tygřích marodů k návratu do sestavy nejblíže. Přesto ani samotný Michal Bulíř se stoprocentní jistotou nedokáže říct, zda příští týden vyjede na brněnský led k utkání prvního extraligového kola. Jedno však jisté je. Pro brzký návrat už teď dělá liberecká osmaosmdesátka maximum.

V jaké fázi rekonvalescence se aktuálně nacházíš?
Jsou to čtyři týdny od zranění, stalo se to smolně při tréninku. Dává se to do kupy. Začal jsem se připravovat individuálně po kondiční stránce a chodím i na led. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet a jestli stihnu začátek.

Vidíš to reálně na úplný začátek, nebo třeba až od října?
Tím, že to bylo zranění ruky, tak mě to pustí alespoň zabruslit si a dělat tu kondici nohama. Pokud mám říct za sebe, kdy to vidím, tak je to těžké. Příští týden začíná liga. Samozřejmě bych to chtěl stihnout. Když jenom trochu budu cítit, že to půjde a že mě to pustí do zápasu, tak udělám všechno pro to, abych mohl hrát už první kolo.

Jak se ti sledoval z domova turnaj ve Švýcarsku, kde se tým uvedl v dobrém světle, a co říkáš na utkání tady v Česku?
Bylo to fajn, zápasy měly kvalitu, navíc dobří soupeři. Kluci předvedli výborné výkony a bylo vidět, že se mohou vyrovnat švýcarským týmům. Co se týče utkání doma, je to pokaždé jiné. Ale věřím, že až přijde liga, budeme připraveni stoprocentně.

Jak se ti jeví nové posily?
Přišlo hodně mladých kluků. Navíc se vrátil Adam Musil, který to tady zná, dále Radim Šimek, můj dobrý kamarád. Myslím si, že tým se posílil kvalitně. Trenéři a manažeři vědí, co dělají. Můžeme být silní.

S Radimem Šimkem budete dělat asistenty novému kapitánovi. Těšíš se na spolupráci?
Těším se určitě. Myslím si, že za to vezmeme. Doufám, že budeme ti hlavní lídři, kteří budou udávat směr, aby to fungovalo, jak má.

Co říkáš na to, že ostatní týmy hodně posilují, čímž by kvalita ligy mohla stoupnout?
Kvalita extraligy každým rokem stoupá. Chodí sem zahraniční hráči, vracejí se Češi ze zahraničí a je to rok od roku lepší. Může to být atraktivní pro lidi i pro nás. Moc se na to těším.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Kometa Brno
Bílí Tygři Liberec