Rozhovory

Daniel Král: Bude na mě vyšší tlak. Na své výkony chci navázat

Liberec – Mladý brankář Bílých Tygrů má za sebou svou první extraligovou zkušenost a již nedočkavě vyhlíží start nadcházejícího ročníku. Ten mu s sebou přinesl skvělého parťáka, ale zároveň obtížnou překážku v podobě Petra Kváči, se kterým se o místo mezi třemi tyčemi bude muset poprat. Jakou perspektivou na tento minisouboj nahlíží?

Tygři jsou na prahu nové sezóny, v čem pro tebe bude jiná oproti té loňské?
Minulý rok jsem byl v úplně jiné pozici, neměl jsem optimální formu a navíc jsem byl po zranění. Mám za sebou kompletní ročník v extralize a snažím se co nejlépe připravit na ten nadcházející.

Taková porce utkání pro tebe musela být skvělou zkušeností, je to tak?
Je to tak. Mám to trochu v hlavě, zvedlo mi to sebevědomí. Zároveň ale vnímám, že na mě bude vyvíjen větší tlak. Jsem ale dobře nastaven a snad se s tím i dobře vypořádám.

Už víš, jaká bude tvá pozice?
Zatím těžko říct. Určitě se nechci pasovat do role dvojky, nechci tu být jenom navíc. Celou přípravu na sobě tvrdě pracuju, často jsem si po trénincích i přidával. Chtěl bych navázat na mé předešlé výkony a být ideálně ještě lepší.

Přes Petra Kváču ale asi nebude lehké se dostat mezi tři tyče. Vnímáš to podobně?
Bude těžké se přes něj dostat do branky, protože to je fantastický brankář. V organizaci má výborné jméno, ale já udělám vše pro to, abych se do brány dostával co nejčastěji.

Probírali jste už s trenéry, jak rozloží gólmanské síly?
Zatím jsme se o tom vůbec nebavili. Přípravu jsme si herně rozdělili na půl. Uvidíme, kdo bude mít jakou formu během prvních zápasů a od toho se to bude také odvíjet.

Kromě Kvakyho se do klubu vrátil také Radim Šimek. Jaké je za ním chytat?
Šimi je skvělý hráč nejen na led, ale také do kabiny. Jde nám všem hodně příkladem. Je vynikající na obou stranách kluziště. Směrem dozadu je pro soupeře obtížné se přes něj jeden na jednoho dostat, zároveň je nebezpečný i v útoku. Chytá se mi za ním suprově, bude pro nás velkou posilou.

Tomáš Filippi byl jmenován novým kapitánem. Co na to říkáš?
Já si osobně myslím, že bude výborný kapitán. V minulé sezóně ukázal, jak skvělým hráčem je. V kabině k nám mladým navíc často promlouval a já se od něj snažím okoukat jeho návyky mimo led.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Kometa Brno
Bílí Tygři Liberec