Mládežnický hokej

VIDEO: Když se učíte od nejlepších. Hráči akademie trénovali buly s extraligovou špičkou

Liberec - Útočníci tygřích akademických týmů (U20, U17 a U15) ve čtvrtek absolvovali speciální dovednostní trénink zaměřený na vhazování. Učili se při tom od nejlepších!

Na trénink akademie totiž dorazil současný lídr extraligy v počtu vyhraných vhazování Tomáš Filippi, další zkušený útočník tygřího A-týmu Michal Bulíř a také v současnosti už kouč hráčského rozvoje a skaut Petr Jelínek, který se ve své hráčské kariéře rovněž dlouhodobě řadil k vyhlášeným specialistům na buly.

Zapojení zmíněných osobností do tréninku inicioval spolu s kolegy z akademie hlavní trenér liberecké juniorky Valdemar Jiruš, který si přínos extraligou i reprezentací ostřílených hráčů nemohl vynachválit. "Jsme moc rádi, že si udělali čas a hráčům naší akademie své poznatky předali. Všichni patří či patřili ke špičce extraligy," říká.

Výrazné tváře libereckého i českého hokeje mladým hráčům nejen radily a předávaly zkušenosti, ale také jim daly možnost změřit s nimi na buly síly. Po dobu tréninku tedy v Home Credit Areně byly v jednu chvíli obsazeny všechny body pro vhazování.

"Buly bereme jako jednu z nejdůležitějších herních činností, dovedností každého útočníka. Jednoduše řečeno – kdo je úspěšný na vhazování, hraje s kotoučem," vysvětluje Jiruš. " Věřím, že to pro hráče naší akademie bylo obohacující a každý si z toho vezme své. Do kabiny A-týmu patří velké poděkování, pro naše mladé hráče to byl zážitek a možnost, jak se znovu zlepšit."

Jak trénink probíhal se můžete podívat v přiloženém videu.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner