Mládežnický hokej

Výkonný výbor ČSLH rozhodl o úpravě formátu juniorské extraligy

Liberec - DHL extraliga juniorů, která startuje 1. září, začne v jiném formátu, než bylo původně plánováno. V základní části nejvyšší juniorské soutěže se budou týmy potkávat celostátně.

Dle původního vyrozumění výkonného výboru ČSHL, které bylo klubům zasláno 23. dubna, se měla juniorská extraliga hrát v úplně stejném formátu, jako loni.

Z důvodu, že se výkonný výbor ČSLH v otázce jednotlivých ustanovení technických norem soutěže usnesl tak, že o jejich konečném znění bude rozhodnuto hlasováním per rollam nejpozději v pondělí 29. 7. 2024, rozhodl výkonný výbor ČSLH na svém jednání 24. července o herním systému soutěže, který je odlišný od původního návrhu.

Změnou je formát základní části, která tentokrát nebude rozdělena geograficky na západní a východní skupinu. Týmy se místo toho budou střetávat celostátně, s každým soupeřem odehrají dva zápasy (jednou doma a jednou venku). Celkem tedy základní část bude čítat 30 kol.

Posléze se soutěž dle plánu rozdělí na nadstavby – nejlepší osmička si postupem do horní nadstavby s předstihem zajistí účast v play-off, nejlepší čtyři družstva ze spodní nadstavby horní osmičku ve vyřazovacích bojích doplní.

Rozlosování základní části přineseme v nejbližších dnech. Už teď je ale jasné, že Bílí Tygři začnou 1. září výjezdem do Mladé Boleslavi.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner