Aktuální zprávy

Výrazná posila do útoku! Pod Ještěd míří slovenský reprezentant

Liberec – Bílí Tygři oznamují krátce po Martinu Ryšavém velké ofenzivní eso! Tentokrát se jedná o zkušeného slovenského forvarda Róberta Lantošiho, který s klubem podepsal jednoletý kontrakt.

Róbert Lantoši není pro českého fanouška žádnou neznámou. Poslední dva ročníky totiž působil v Mladé Boleslavi, kde patřil mezi hlavní tahouny mužstva. Obzvlášť poslední sezóna se mu velmi vydařila, v základní části si totiž připsal 47 kanadských bodů v 50 utkáních a v produktivitě extraligy obsadil osmou příčku!

Osmadvacetiletý útočník přichází pod Ještěd s řadou zkušeností. V hokejovém životopise má totiž kromě působení na Slovensku i angažmá ve švédských juniorských i seniorských soutěžích. Dva roky k tomu navíc strávil v zámořské AHL a za slovenský národní tým nastoupil na čtyřech světových šampionátech. Jeho další štací bude nyní Liberec, s nímž podepsal smlouvu na jeden rok!

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Róbert je komplexní hokejista s obrovským ofenzivním potenciálem. Rád tvoří hru a je velmi nebezpečný v přesilových hrách. Když jsme se ujistili, že jde o bezproblémového kluka do kabiny, tak jsme při jeho angažování neváhali ani vteřinu. Moc se těším na vzájemnou spolupráci.

Profil Róberta Lantošiho

Slovenský útočník už v dorosteneckém věku odešel ze slovenské Žiliny do Švédska, kde v mládežnických soutěžích nastupoval za Västerås. Zde také přišel první kontakt s dospělým hokejem. V roce 2017 se ovšem vrátil do své rodné země, kde se přes Nové Zámky dostal až do Nitry. Za tu si v sezóně 2018/19 připsal 58 bodů, které ho katapultovaly až do zámoří. V Americe odehrál dvě sezóny za farmu Bostonu v Providence, do NHL se ovšem neprosadil.

Jeho další kroky vedly zpět do Švédska, kde v dresu Rögle debutoval v tamní nejvyšší soutěži. Už během probíhajícího ročníku ovšem přestoupil do Linköpingu a po jeho skončení odešel do Česka, kde dva roky oblékal dres Mladé Boleslavi. Na mezinárodní úrovní poté Lantoši nastupoval za Slovensko už od mládežnických kategorií a dokonce si přivezl bronzovou medaili z mistrovství světa juniorů. V seniorské reprezentaci se objevuje rovněž pravidelně, přičemž se zúčastnil i čtyř světových šampionátů.


Róbert Lantoši na prvním tréninku Bílých Tygrů

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner