Aktuální zprávy

Zachar ani Solenský medaili nepřivezli, šampionát pro ně skončil už ve čtvrtfinále

Grand Forks / Liberec - Bílé Tygry medaile z mistrovství světa osmnáctiletých minula. Rozhodla o tom čtvrtfinálová utkání, v nichž Češi s Markem Zacharem podlehli Spojeným státům a Slováci se Samuelem Solenským nestačili na Švédy. I tak ale podještědští hráči zanechali na šampionátu výraznou stopu.

O tom, jak se reprezentacím České republiky s Markem Zacharem a Slovenska se Samuelem Solenským dařilo v základní skupině, jsme už informovali. V play-off vrcholného turnaje se ale týmům, které ve svém středu měly i dvě opory liberecké akademie, nepodařilo vyzrát na největší favority turnaje.

Češi proti hvězdnému výběru Američanů začali velmi dobře a po první třetině drželi nadějný výsledek 0:0. Pak ale zámořští hokejisté přeřadili na vyšší rychlost, zasypali národní tým pořádnou smrští střel a po vysoké výhře 8:0 zamířili do světového semifinále. Marek Zachar byl jako kapitán zvolen nejlepším hráčem utkání na české straně.

Slovenská reprezentace proti hokejistům Tre Kronors měla ještě lepší vstup do zápasu a v 7. minutě vedla 1:0. Švédská odpověď však byla drtivá a Slováci se prali s úbytkem sil, které jim vzal poslední zápas ve skupině s Čechy. Pouť Samuela Solenského a celého Slovenska nakonec skončila ve čtvrtfinále po prohře 2:7.

Semifinálová utkání však nabídla hokejovému světu velkou senzaci. Hokejisté USA, obhájci prvenství, si totiž vylámali zuby na Finech a Kanada zase v nájezdech podlehla Švédům. Místo očekávaného zámořského souboje čeká fanoušky v Grand Forks ryze skandinávské finále. Američané změří s Javorovými listy síly v utkání o bronz.

Oba klíčoví hráči Bílých Tygrů, kteří se vrcholné akce zúčastnili, zanechali za mořem dobrý dojem. Marek Zachar zaznamenal jeden gól a jednu asistenci, Samuel Solenský se zase hned třikrát zapsal do listiny střelců. Skvělý výkon našich mladíků! Hráči Davosu oslavují druhý gól.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner