Reportáž

První domácí triumf! Tygři si podmanili duel s Karlovými Vary

Liberec - Po vlažnější první třetině, která skončila jedním gólem na každé straně, se rozjel brankový příděl ve druhé části. K radosti fanoušků Liberce se nicméně rozvlnila v prostřední periodě hned třikrát karlovarská síť. Jelikož Tygři náskok ubránili a dovolili soupeři pouze jeden gól, připsali si první domácí výhru!


Honbu za první domácí výhrou načali Tygři ve 3. minutě, kdy přetavil tlak po konci přesilovky v branku šikovně skrytou střelou Tomáš Galvas - 1:0. O necelých sto sekund později ale přispěchali s vyrovnáním energetici a teč Ondřeje Beránka spadla za bezmocného Petra Kváču - 1:1. Ve zbytku této části hry měly více ze hry šelmy, gólmani obou stran ale byli ve svých pozicích jistí.

Liberečtí zahajovali úvod druhé části v oslabení, přesto v něm dokázali udeřit! Faško-Rudáš brilantně vybojoval puk za brankou, odkud jej nabídl Kellymu Klímovi, jenž se proti Frodlovi nemýlil - 2:1. Nedlouho před polovinou duelu navíc zužitkoval početní výhodu po skvělém průjezdu Lantošiho Martin Faško-Rudáš z voleje, chvíli poté následně důrazně dorážel Martin Ryšavý a Liberec vedl už o tři góly - 4:1.

Martin Faško-Rudáš o první domácí výhře
Bylo to dost těžké, trvalo nám to pět zápasů. Doufám a věřím, že jsme to zlomili, od téhle výhry se odrazíme a navážeme na ni.

Třetí dvacetiminutovku Tygři rozhodně nechtěli podcenit a nepolevovali ve své snaze o navýšení náskoku. V samotném závěru utkání se naopak podařilo korigovat skóre za Energii Davidu Moravcovi ze slotu, ze změn skóre to již však bylo vše. Liberečtí hráči si tak připsali premiérový triumf na svém ledě a zápas ovládli 4:2!

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Pro nás jsou to velice cenné tři body. Bylo to páté domácí utkání a jsme nesmírně šťastní, že bereme doma první tři body v sezóně. Za to patří celému týmu velká pochvala. První třetina byla vyrovnaná, šli jsme do vedení a trochu nás mrzel gól, kdy jsme nechali soupeře srovnat. Ve druhé třetině jsme ale vstřelili důležitý gól v oslabení, odskočili na 2:1 a pak přidali branku v přesilovce. Druhá třetina podle mě rozhodla o utkání, protože jsme v ní proměnili své šance a zápas dovedli do vítězného konce. Vzadu jsme měli spolehlivě chytajícího Petra Kváču a mančaft si šel za vítězstvím."
Pavel Patera
HC Energie Karlovy Vary
„Poslední dobu máme zápasy jako přes kopírák. Do utkání jsme vstoupili podobně jako Liberec, první třetina byla vyrovnaná. Ve druhé třetině jsme měli tři čtyři minuty více ze hry a vynutili jsme si přesilovou hru. Ale namísto toho, aby jsme soupeře dorazili, jsme ho nechali nakopnout a během pár minut jsme dostali tři góly a tam se zápas rozhodl. Pak už jsme tahali za kratší konec provazu."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner