Mládežnický hokej

8. třída opět vítězná – tentokrát na Memoriálu Martina Čecha

8. třída nezahálela ani mezi svátky, 27. prosince se zúčastnila Memoriálu Martina Čecha v Havlíčkově Brodě. A navázala veleúspěšně na své předchozí vítězství na turnaji v Ústí, když turnaj vyhrála s impozantním skóre 35:3. (článek z 28.12.2010 byl aktualizován.)

Zápasy Liberce:
Bílí Tygři Liberec - HC Tábor 7:1
Bílí Tygři Liberec - HC Slovan Bratislava 14:1
Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 10:0
Bílí Tygři Liberec – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1

Tygrům se dařilo i ve statistikách. Kanadské bodování turnaje vyhrál Matouš Bělohorský (8+8), druhý byl Pavel Zacha (6+8), třetí pak Filip Pyrochta (5+3).

Tabulka:
1. Bílí Tygři Liberec
2. HC Rebel Havlíčkův Brod
3. HC Tábor
4. HC Slavia Praha
5. HC Slavia Bratislava SELECT 
Ocenění:
nejlepší útočník - Pavel Zacha (Liberec) 	
nejlepší obránce - Marek Duben (Tábor)
nejlepší brankář - Tomáš Pešek (Havlíčkův Brod)
nejlepší střelec - Matouš Bělohorský (Liberec) 
nejlepší hráč turnaje - Tomáš Nguyen (Havlíčkův Brod)

Sestava:

GK - Stezka, Dědek, Zajíček
D - Klinger, Pyrochta, Mečíř, Jadrný, Kroupa, Kysilka, Suchý
F - Babec, Zacha, Bělohorský, Chlum, Lakatoš, Šír, Heřmánek, Vyvadil, Němeček, Švík, Husa




Havlíčkobrodská kotlina byla po vánočních svátcích dějištěm kvalitně obsazeného turnaje. Domácí nastoupili v plné sestavě, ve které někdy nenastupují ani k mistrovským utkáním, Slavia Bratislava musela čelit několika omluvenkám na poslední chvíli, a proto trenéři zařadili do týmu také hráče z Moravy. Slavia Praha přicestovala v obvyklé sestavě, Tábor představuje velice solidní tým žákovské ligy.

Liberec v posledních měsících válcuje všechny své soupeře v utkáních žákovské ligy i na turnajích rozdílem jedné nebo dvou tříd. Pokud je základní "kostra" týmu pohromadě, obtížně hledá rovnocenného soupeře. Bílí Tygři mají výrazné hráče v brance, obraně i útoku. Dominovali na turnaji v Ústí nad Labem 23. prosince stejně jako v Havlíčkově Brodě. Nejlepší výkon podali proti Slavii Praha. V tomto utkání byly k vidění nádherné akce na jeden dotek. Turnaj opět ukázal, že realizační tým v čele s trenérem Janem Šťastným musí mít do závěru sezóny s osmou třídou ty nejvyšší ambice.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner