Preview k zápasu

Bílí Tygři míří na led v přípravě dosud neporaženého Litvínova

Liberec - Příprava na nový soutěžní ročník pokračuje a svěřenci Patrika Augusty před sebou mají těžkou prověrku. V úterý od 17:30 se totiž představí na ledě Litvínova, který doposud vyhrál své všechny tři přípravné duely.

První vítězství s nulou debutanta

Bílí Tygři si na první výhru v přípravě museli chvilku počkat, nicméně na třetí pokus se to podařilo. Minulý čtvrtek totiž v Mariánských Lázních díky přesilovkovým trefám Jana Šíra a Martina Faška-Rudáše přetlačili Karlovy Vary 2:0. Severočeši přitom do utkání šli v hodně omlazené sestavě. Poprvé za áčko si zachytal čerstvě devatenáctiletý brankář Daniel Král a lepší debut si nemohl přát, hned při premiéře totiž udržel nulu. První starty v minulých utkáních zaznamenali také další mladíci – Jakub Dvořák, Mikuláš Jenčovský, Jaromír Pérez a Samuel Fiala.

Litvínovští hokejisté v přípravě zatím odehráli tři zápasy a brali pomyslných devět bodů. Po výhře 3:0 nad prvoligovým Sokolovem přehráli i silnější soupeře – Karlovy Vary 5:2 a Plzeň dokonce rozdílem třídy 7:0. V kádru chemiků se toho přes léto odehrálo hodně. Není překvapením, že nejvíce se mluvilo o odchodu s klubem neodmyslitelně spojených hokejových bratrů Viktora Hübla a Františka Lukeše. V Litvínově ovšem přivítali i zajímavé posily, mezi kterými jsou i jména jako Jindřich Abdul nebo Šimon Stránský.

Střídání Lotyšů

V neposlední řadě litvínovský kádr opustil lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis, který se upsal právě Bílým Tygrům a v úterý by mohl poprvé nastoupit proti svému bývalému týmu. Počet Lotyšů v kabině Vervy se přesto zvýší, severočeský klub totiž podepsal hned tři nové obránce z nejhokejovější pobaltské země – reprezentanty Ralfse Freibergse, Kristapse Zile a Janise Jakse

Jak dopadne první vzájemný severočeský souboj mezi Tygry a chemiky v nové sezóně? Úvodní buly je na zimním stadionu Ivana Hlinky naplánováno na úterních 17:30.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner