Mládežnický hokej

Bílí Tygři získávají talentované útočníky z Telče. Přichází Železný a Krajnc!

Liberec - Akademie Bílých Tygrů do svých řad přivádí zvučné posily. Z akademie Telče přicházejí elitní útočníci – Dominik Železný a Miha Krajnc!

Dominik Železný patří mezi vůbec nejvýraznější hráče ročníku 2011 s obrovským talentem a potenciálem. Hráč Znojma poslední dvě sezóny rostl v projektu Hockey Talent Academy a celoroční akademii ICE DRAGONS Telč pod vedením hlavního trenéra a uznávaného odborníka na development hráčů Jaromíra Pytlíka.

Železný v celé dosavadní kariéře jasně ukazuje, že se jedná v rámci své věkové kategorie o naprosto unikátního hráče s mimořádným hokejovým potenciálem. Není tedy divu, že o jeho přesun stály téměř všechny kluby na extraligové mapě. Dominik si ovšem vybral Bílé Tygry, kde už v minulosti absolvoval několik tréninků i turnajů.

Takto významný přesun na trase Telč - Liberec jen prohlubuje pozitivní vztahy a spolupráci mezi oběma předními akademiemi. "Tato spolupráce fungovala už v době, kdy jsem se vracel do organizace Bílých Tygrů," vzpomíná hlavní trenér našeho klubu Filip Pešán.

"Jsem rád, že v ní pokračujeme. Jaromíra Pytlíka jsem jako odborníka potkal už v minulosti. Jeho koncepční práci dlouhodobě sledujeme a v mnohém nás inspiruje. Individuální development hráče je dnes priorita, Jaromír Pytlík je v tom odborník z nejpovolanějších. Jsme nadšení, že máme díky spolupráci s Telčí možnost posunout hráče rovnou do akademických kategorií, protože jsou po dovednostní, taktické i lidské stránce perfektně připravení," říká.

Komentář hlavního trenéra Filipa Pešána
Dominik Železný je v rámci ročníku 2011 naprosto dominantní hráč, který svoji kategorii převyšuje. Už dříve s námi absolvoval několik tréninků a turnajů, přičemž byl vždycky skvělým lídrem, a to i ve starších kategoriích. Zkrátka splňuje nejpřísnější parametry, které u hráčů při našem skautingu sledujeme. Filozofie Bílých Tygrů je vychovávat mladé hráče pro vrcholový sport a Dominik je bezesporu hráčem, který má potenciál navázat na naše nejúspěšnější odchovance. Hodně mě těší, že si vybral právě naši organizaci, stejně jako historicky například Pavel Zacha. Je vidět, že věří našemu rozvojovému programu a šanci pro mladé hráče prosadit se v dospělém hokeji.

Po boku Železného se po stejné trase přesouvá také jeden z největších talentů slovinského hokeje ročníku 2010 – forvard Miha Krajnc! Ten v telčské akademii často nastupoval v jedné formaci právě s Dominikem Železným. Pod Ještědem tedy budou moci navázat na společnou chemii.

komentář Hlavního trenéra U15 Jakuba Mulače
Miha Krajnc je talentovaný hráč ze Slovinska, kterého už jsme také dříve na doporučení Jaromíra Pytlíka zkoušeli. Je to top hráč, který dominuje rychlostí. Možná klame klidnou povahou mimo led, když ale nazuje brusle, stává se z něj dravec. Nachází se daleko od rodiny, ale chce se po této cestě vydat a spojit svoji budoucnost s Bílými Tygry. Jedná se navíc o mimořádně všestranného sportovce, který je neustále aktivní. Miha mluví perfektně anglicky, což určitě bude další přínos pro celý tým – kluci budou v každodenním kontaktu s angličtinou.

Další posily v tygřích akademických týmech budeme představovat v následujících týdnech.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner