Preview k zápasu

Derby na 2. svátek vánoční! Tygři jedou do Mladé Boleslavi

Liberec – Již v pondělí se po krátké pauze opět rozjede česká extraliga, která má na programu tři tradiční povánoční duely. A hned ten první je pro Tygry velmi atraktivní, jelikož se představí na ledě svého úhlavního rivala! Zápas s Mladou Boleslaví odstartuje v 16:00.

Po pauze

Po návratu z druhé reprezentační přestávky zažila obě mužstva takřka identický scénář. Liberečtí hokejisté nejdříve přivezli cenný bod za prohru v nájezdech z Litvínova, načež doma po povedeném výkonu porazili těsně Kometu Brno za tři body.

Bruslaři šli oproti tomu zrcadlovou cestou. Nejdříve totiž před svými fanoušky udolali 2:1 České Budějovice, aby následně padli na nájezdy v Pardubicích. Z dlouhodobějšího hlediska jsou na tom ale Bruslaři hůře než Liberec, jelikož z posledních pěti zápasů vyhráli jediný, právě proti Motoru.

Lukáš Derner o zápasu s Kometou Brno
Většina našich zápasů je udřených a rozhodují detaily. Jsem rád, že tentokrát byla štěstěna na naší straně.

Koho sledovat

Obránce Lukáš Derner platí v české nejvyšší soutěži především za tvrdého defenzivního beka. V posledním střetnutí s Kometou si ovšem připsal gól z hranice brankoviště a doplnil ho i jednou asistencí. Bude mít ofenzivní choutky i v derby?

Ať už se mezi tři tyče Boleslavi postaví kdokoliv, nebudou to mít Tygři snadné. Gašper Krošelj i Filip Novotný totiž oba patří mezi pět nejlepších brankářů soutěže v procentuální úspěšnosti zásahů.

Vánoční derbíčko

Zápasy s rivalem patří vždy mezi nejatraktivnější utkání sezóny pro oba fanouškovské tábory a jinak tomu samozřejmě nebude ani tentokrát. Z povánočního derby už se pomalu začíná stávat tradice. Liberec totiž před dvěma lety doma vyzval Bruslaře 30. prosince a minulou sezónu se naopak v Mladé Boleslavi představil dokonce ve stejné datum jako letos, tedy 26. V obou případech vyhrálo hostující mužstvo, bude to platit i tentokrát?

Poslední vzájemný střet pod Ještědem nabídl hattrick Adama Najmana i bitku Jaroslava Vlacha s Radkem Jeřábkem. Nabídne podobně vzrušující okamžiky i následující klání? Na 2. svátek vánoční padne úvodní buly v 16:00!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. BK Mladá Boleslav 6:2
Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Vlach, Frolík), 32. A. Najman (Melancon, Birner), 44. Šír, 45. Flynn (Ordoš), 57. Balinskis (Filippi), 59. A. Najman (Melancon, Birner) – 18. M. Beránek (P. Kousal, Závora), 24. Eberle (Lunter).


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner